Sa hun ble voldtatt under Robbie-konsert i Granåsen. Nå er hun tiltalt for løgn

Nyheter: Kvinnen hevdet hun ble overfalt av to menn, og at den ene holdt henne fast mens den andre voldtok henne: - Utelukket at det kan ha skjedd, hevder politiet.

– Det var ei venninne av kvinnen som tok kontakt med politiet. Kvinnen forklarte så til politiet at det hadde skjedd en voldtekt. Det ble gjennomført avhør på stedet og hun ble sendt til overgrepsmottaket. Vi har lagt ned mye ressurser i etterforskningen, blant annet vitneavhør. Vi har laget en tidslinje av hennes bevegelser i Granåsen ut fra vitneavhørene. Den utelukker at det kan ha skjedd en voldtekt, sier John Ola Volden, tidligere leder av voldtektsteamet ved Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen (BAK BETALINGSMUR).

Er sjokkert

Statsadvokat Per Morten Schjetne har nå tiltalt kvinnen for brudd på straffelovens paragraf 225 – for å ha anmeldt en straffbar handling som ikke er begått.

Brudd på denne paragrafen har en øvre strafferamme på fengsel i inntil ett år.

Advokat Arve Røli, kvinnens forsvarer, opplyser at kvinnen har vært inne til et nytt politiavhør:

– Hun fastholder at hun ble utsatt for et overgrep og synes det er sjokkerende at hun er tiltalt. Jeg oppfattet henne som overrasket da hun fikk vite det, sier Røli, til Adresseavisen. 

Rettssaken er berammet til 6. juni og det er satt av to dager til behandlingen.