Rørt Giske talte for første gang etter dansevideoen

Nyheter: Det var en tydelig rørt Trond Giske (Ap) som gikk på talerstolen i Holtålen kommune i Trøndelag, i hans første politiske tale etter dansevideo-saken.

– Jeg blir rørt. Jeg har vært på mange 1. mai-arrangement i store byer som har hatt færre folk enn det er her i dag. Det kan dere være utrolig stolte av, så gratulerer med dagen kjære venner, sa den tidligere nestlederen til stor applaus til fullsatt sal.

Første tale etter dansevideo

Det er Giskes første tale etter den såkalte dansevideo-saken, som skapte stor mediestorm og førte til at Giske trakk sitt kandidatur til arbeidsutvalget i Trøndelag i februar i år.

– Vårt budskap til fagbevegelsen er at vi er på deres side. Vi skal være med å kjempe mot midlertidighet, mot sosial dumping, nulltimerskontrakter og vi skal sørge for det anstendige gode arbeidslivet, sa han fra talerstolen.

Leste opp Utøya-brev

Giske avsluttet med å lese opp et brev han fikk tilsendt i 2011, da han var næringsminister. Brevet var fra 17 år gamle Gizem Dogan, en av de 69 personene som ble skutt og drept på Utøya 22. juli 2011.

– «Jeg skal sammen med Sør-Trøndelag AUF jobbe knallhardt for å vinne valget i år», skrev hun i brevet.

– Men vi måtte gå inn i valgkampen uten henne. Gizems bursdag var 1. mai. Derfor feirer jeg alltid også henne hver eneste 1. mai. Det hun drømte om, det hun sloss for, det som brant i hjertet som sluttet å slå, skal og må leve videre i oss og dem som kommer etter oss, sa han.

– Det er det som gjør det verdt å fortsette med politikk. Det er det som gjør det verdt å slåss videre, sa en tydelig preget Giske.

(©NTB)