Vil vite hvilke danser og landeplager du husker fra egen ungdomstid

Nyheter: Landeplager og dansehits fra de siste femti år blir ny utstilling på Rockheim til høsten. Nå kan du som publikum bidra med dine favoritter.

Hvilke danser og «landeplager» husker du som en hit fra din egen ungdomstid?

Høsten 2017 åpner en ny utstilling på Rockheim: «Populærdans – dansehitter de siste tiårene»

Utstillingen er siste del av utstillingstrilogien «Museene danser» – et samarbeid mellom Museene i Sør-Trøndelag og Senter for folkemusikk og folkedans.

Nå ønsker museet å komme i kontakt med publikum og få forslag til kjente og kjære dansehitter fra pophistorien.

– Danseslagere var det både på 50-tallet så vel som på 2010-tallet, forteller prosjektleder Tone Erlien ved Rockheim.

Hun er ansvarlig for den nye utstillingen og håper på stor respons fra publikum.

–Med denne utstillingen vil vi fortelle om danselivet i Trondheim, om byens danseskoler og bringe tilbake minner fra en svunnen tid da var vanlig å gå på dans – i en litt annen skala enn i dag, sier Erlien.

Hun oppfordrer også publikum til å ta kontakt med museet hvis de har en spesiell historie knyttet til gamle slagere de har et spesielt forhold til.

I forbindelse med utstillingen vil det også bli større dansearrangementer på Rockheim hver måned.

Hvorfor  en så stor satsing på dansing i et museum?

-En viktig del av en danseutstilling er jo å danse, og å være i bevegelse, og på de planlagte arrangementene så ønsker vi å samle store deler av dansemiljøet i Trondheim til å dele av sin kroppslige kunnskap og å lære bort nye dansesjangre.

–Vi vil invitere publikum inn i dansen gjennom et uformelt møte med dans og dansere i aktivitet. Da er dørstokkmila for å bli med litt mindre enn det å oppsøke danseklubber selv.

Arrangementene blir både workshoper, flashmober, interaktive danseforestillinger, mimrekvelder, generasjonsmøter, og en stor dansebattle mellom Trondheims danseklubber.

–Samtidig er det et mål å invitere publikum inn i dansen gjennom et uformelt møte med dans og dansere i aktivitet. Da er dørstokkmila for å bli med litt mindre enn det å oppsøke danseklubber selv. Dette skal vi prøve ut på ulike måter i ett arrangement per måned, rettet mot ulike målgrupper.

Rockheim inviterer til publikum til å komme med sine egne danseminner til utstillingen som åpner i høst.

–Dans er for jo for alle uansett alder og forkunnskaper! sier prosjektleder og utstilllingsansvarlig Tone Erlien.

Danseutstillingen kommer ellers til å bestå av både gamle og nye filmopptak av dans, interaktive installasjoner og spennende måter å kroppslig oppleve ulike dansesjangre på.

Følg Trondheim24 på Facebook og Instagram!

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre