Ragde: Dette er en skikkelig boost

Nyheter: Anne B. Ragde kaller det å bli nominert til Bokhandlerprisen for en skikkelig boost.

Forfatteren er nominert for sjette og siste bok i Neshov-serien, og takker nå for nominasjonen via Forlaget Oktobers Instagram-konto:

– Hei! Anne B. Ragde her. Jeg er jo nominert for «Datteren», og det er jeg så utrolig, utrolig glad for. Jeg har jo vært syk siden 4. juli, og det er en sånn input, og en sånn boost, det å bli nominert, hilser forfatteren.

– Har det bra

Ragde ble i sommer rammet av hjerneslag. 5. september skrev hun i en epost til NTB:

– Jeg har det etter forholdene bra. Jeg begynte å lese intenst bare 10 dager etter slaget, det hjalp meg voldsomt. Tror jeg.

14. september dukket hun opp på et bokbad på Biblioteket i Trondheim.

– Det blir den eneste opptredenen i høst. Resten av tida blir det hvile og trening. Eller trening og hvile. Det kommer an på øyet som ser, skrev hun videre til NTB.

Ytterligere nominerte til Bokhandlerprisen er Lisa Aisato, «Livet – illustrert» (Kagge), Marie Aubert, «Voksne mennesker» (Oktober), Lars Saabye Christensen, «Byens spor: Skyggeboken» (Cappelen Damm), Helene Flood, «Terapeuten» (Aschehoug), Maja Lunde, «Przewalskis hest» (Aschehoug), Agnes Ravatn, «Dei sju dørene» (Samlaget), Linn Strømsborg, «Aldri, aldri, aldri» (Flamme Forlag) – samt Kristin Valla, «Ut av det blå» (Kagge).