Prestisjekontor skal IKKE ligge i Postgården

Nyheter: Statlig kulturaktør flytter inn fredag, men ikke i Postgården slik Adresseavisen og deretter trondheim24 meldte i går.

På nyåret ble det klart at Kulturrådets nye avdelingskontor, Kreativt Norge, lokaliseres til Trondheim.

I gårdagens papirutgave meldte Adresseavisen at de flytter inn i den gamle Postgården, som eies av Odd Reitans eiendomsselskap E.C Dahls eiendom.

Det medfører ikke riktighet: Kontoret skal imidlertid ligge i Dronningensgate 10 – det vil si i bakgården til Handelsstandens hus, ved Borkeplassen.

– Det er historisk at Kulturrådet åpner et kontor utenfor Oslo, og vi er veldig glade for at vi får mulighet til å satse mer på kreativ næring med utgangspunkt i Trondheim, sier Kristin Danielsen, direktør i Norsk kulturråd, til avisen.

På statsbudsjettet er det i år satt av 70 millioner kroner til å styrke kreative næringer, og Trondheims-kontoret har 10 årsverk og 17,5 milloner i året som skal deles ut via ulike støtteordninger.

Det skapte betydelig brudulje blant en rekke stortingspolitikere fra Hordaland, da det ble kjent at kontoret ble etablert i Trondheim og ikke Bergen slik Kulturrådet foreslo.

Kulturminister Linda Hofstad Helleland står fast på at beslutningen om å legge kontoret til Trondheim er riktig:

– Jeg har stor tro på at dette åpner en ny tidsalder når det gjelder å styrke kunstneres behov for å styrke inntektsgrunnlaget sitt og nå ut til nye markeder, sier Helleland til Adresseavisens papirutgave