Politikerne i Trondheim vil utsette avgjørelse om tiltak

Nyheter: Et flertall av politikerne i formannskapet i Trondheim ber om andre tiltak enn munnbindbruk for å hindre koronavirusspredning i byen, melder Adresseavisen.

Det kan dermed tyde på at avgjørelsen om hvilke nye koronarestriksjoner Trondheim kan få, vil bli utsatt, skriver avisa.

Senterpartiets Marte Løvik mener at man ikke kan stenge ned voksensamfunnet, når det er på skolene og blant barna smitten er. Hun ber formannskapet utsette å stemme over koronaforskriftene.

– Vi må sette inn tiltak som virker, sier hun.

Avisa skriver at seks av de elleve representantene i formannskapet har opplyst til avisa at de ønsker å utsette restriksjonene og be om et ekstraordinært formannskapsmøte så fort som mulig.

Fredag truet kommunedirektør Morten Wolden med å stramme inn koronatiltakene i byen dersom ikke innbyggerne skjerper etterlevelsen av nåværende anbefalinger.

Anbefaler

Kommunen har en anbefaling om munnbindbruk på offentlige steder der det ikke er mulig å holde minst én meters avstand, og Wolden har foreslått påbud om utstrakt bruk av munnbind.

Kommuneoverlege Tove Røsstad sa mandag at hun foreslår skjerpelser, men at detaljene må vente.

59 siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 59 nye koronasmittede personer i Trondheim. Over halvparten av de smittede er under 20 år.

De siste sju dagene er det registrert 1.036 personer fått påvist koronasmitte i Trondheim.

Fredag, lørdag og søndag ble det registrert totalt 410 smittetilfeller i trønderhovedstaden, så smittetallet fra mandag er litt lavere.