Politiet jakter på person etter knivstikking 

Nyheter: To menn ble knivstukket løpet av kort tid i Trondheim lørdag kveld. Én er pågrepet i den ene saken, mens politiet jakter fortsatt gjerningsperson i den andre.

Den første hendelsen ble meldt fra Møllenberg klokken 21.02. Her ble en mann i slutten av 20-årene funnet med alvorlige, men ikke livstruende skader.

Væpnet politi jaktet natt til søndag fortsatt på en eller flere gjerningspersoner i saken.

– Dette er en alvorlig hendelse. Vi har gjennomført innledende samtaler med fornærmede og vitner, og politiet er i gang med tekniske undersøkelser ved åstedet, sa påtaleansvarlig John R. Sødahl Furunes i Trøndelag politidistrikt i en pressemelding natt til søndag.

Fått mulig beskrivelse

Politiadvokat Anne Haave sier søndag morgen til Adressa at åtte vitner foreløpig er avhørt. Ingen er så langt pågrepet.

– Det er vitner som har gitt en mulig beskrivelse av det som kan være gjerningsperson eller gjerningspersoner, sier hun.

Hun opplyser også at politiet har hatt innledende samtaler med fornærmede. Voldshendelsen skal ha skjedd utendørs.

17-åring alvorlig skadd

Politiet fikk melding om den andre knivstikkingen på Ila i Trondheim klokken 22.07. Her ble en 17 år gammel gutt alvorlig, men ikke livstruende, skadd.

En 18 år gammel mann ble pågrepet i nærheten kort etter angrepet. Haave sier han er siktet for grov kroppsskade. Denne knivstikkingen skal ifølge henne ha skjedd innendørs.

Påtaleansvarlig Furunes sier det foreløpig ikke ser ut til å være noen sammenheng mellom knivstikkingene.

– Vi har foreløpig ingen indikasjoner på at disse to hendelsene har noe med hverandre å gjøre, sier påtaleansvarlig Furunes.

St. Olavs hospital opplyste i en pressemelding ved 2-tiden natt til søndag at tenåringen opereres for sine skader. Mannen i 20-årene behandles på intensivavdelingen.

(©NTB)