Pinseaften blir det musikkfest med over 60 gratiskonserter

Nyheter: Pinseaften krydres med masse musikk og gratis konserter over hele byen når årets Musikkfest arrangeres i morgen.

– Det er sommer, det er sol, og det er musikkfest! Vi ønsker små og store velkommen til en kjempefeiring av musikk i alle former, forteller arrangementsansvarlig Hege Willadsen i Trondheim Kulturnettverk.

Det er de som er ansvarlig for arrangementet Musikkfest 2017, tidligere kjent som Musikkens Dag.

Hege Willadsen er arrangementsansvarlig for Musikkfest 2017. Til daglig jobber hun på kontoret til Trondheim Kulturnettverk, som er ansvarlig for arrangementet.

Mer enn 70 band skal opptre på de ulike scenene rundt omkring i sentrum av byen. I tillegg blir det konserter bydelene Ila og Lademoen. Også flere restauranter og andre samarbeidspartnere byr på gratiskonserter i sine lokaler lørdag.

Sjekk ut programmet her

Blant annet vil det bli stor stemning på Havfruen, som markerer at de er 30 år i 2017.

– I tre tiår har vi drevet restaurantdrift i brygga vår, og vi serverer bursdagsbuffet med fisk, skalldyr, kjøtt, dessert & kaffe fra kl.16.00-22.00. Fem fantastiske artister spiller live denne kvelden! De bør oppleves, for de er utrolig dyktige musikere, sier eier og innehaver Herbert Klein.

Willadsen setter stor pris på at det har blitt så mye ekstra engasjementet for Musikkfest de siste årene.

– Jeg må få rette en stor takk til våre sponsorer og til de mange utestedene som arrangerer konserter i Musikkfest-ånden denne dagen, alle bidrar til at det blir liv i byen – og alt er gratis!

Konsert med Ravi

Nytt av året er at Musikkfest-sponsor Surnadal Sparebank har kjøpt en konsert med artisten Ravi, og laget sin egen scene på Torvet.

–Musikkfest skal være en arena for nye artister å vise seg fram på. Mange har hatt sin første spillejobb på Musikkfest, sier Willadsen.

–Musikkfest er også en gave til byen. Om du skal hyre inn underholdning, så må du kjapt ut med 15.000 kroner. Når vi i Trondheim kulturnettverk byr på ca 70 konserter vil det si at vi gir en gave til en verdi på over en million til byen, så jeg håper mange kjenner sin besøkelsestid og går fra bydel til bydel og bare koser seg meg alle konsertene, sier hun.

Hun gleder seg til å gå rundt og få med seg litt av alt som skjer på de 12 scenene som vil bli satt opp ulikeseder .

–Stemninga er så avslappa og god når det er så mye som skjer i bybildet. I Ilaparken og Lamoparken har det vært tradisjon for at vennegjenger og familier tar med piknikkurv og grill og tar en hel dag i parken. Så nå er det bare opp til værgudene å gi oss en fin dag imorgen, forteller Willadsen dagen før det hele sparkes i gang.

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre