Pappa Northug tror Petter ga opp OL i jula

Nyheter: Petter Northug stiller ikke til start under trosdagens NM-sprint.

– Jeg tror OL røk for ham da han ikke fikk gå Tour de Ski. Det skulle være metodikken hans for å komme seg i form. Det har ikke gått på skinner. Sånn er det. Jeg sa det til ham, at han må ta med seg at han faktisk har oppnådd noen ting tidligere. Motgang kan gjøre deg sterk, sier John Northug til Adresseavisen (BAK BETALINGSMUR).

Ifølge faren til Petter  ble klart allerede i jula, det, at det ikke ble noe OL på sønnen:

– Det var soleklart. Jeg tror absolutt han tenker sånn. Det er mitt sterke inntrykk, at du ikke kan legge opp trening for å komme i form på samme måte, sier Northug til avisen.

Forkjølet

Petter Northug sliter med en forkjølelse og kommer ikke til start på torsdagens NM-sprint på Gåsbu.

Northug gikk Skandinavisk Cup-renn i Piteå i helgen, men mislyktes fullstendig. 48.-plass, slått med over fem minutter av teten, ble fasiten. Etter konkurransen i Sverige ble han forkjølet.

– Petter har vært forkjølet siden Piteå og må dessverre stå over sprinten under NM på Gåsbu torsdag, sier trener Stig Rune Kveen.

– Han fikk symptomene natt til mandag, så vi får håpe at det slipper slik at han går én distanse i NM. Det som gjelder framover nå er ro og hvile. Føler han seg frisk nok, så reiser han til Hamar og NM, sier Kveen til NTB.

Strek i regningen

– Dette er vel en ny strek i regningen med tanke på OL for Northug?

– Det er selvsagt skikkelig kjedelig at han har én mulighet mindre til å kvalifisere seg til OL, men nå gjelder det å bli frisk igjen, sier Kveen.

Han vedgår at Northugs OL-sjanser er svekket som følge av at NM-sprinten går fløyten.

Sykdomsproblemene kommer svært ubeleilig for Petter Northug. Trønderen har kniven på strupen dersom han skal klare å sikre seg plass i den norske troppen til OL i Pyeongchang.

Sprinten på Gåsbu var i så måte ansett for å være svært viktig.

Landslagsledelsen med landslagstrener Tor Arne Hetland i spissen har gitt klar beskjed om at medaljegrossisten må prestere i NM eller under neste helgs verdenscuprenn i sprint i Planica dersom han skal være med i diskusjonen.

Skulle hele NM vise seg å gå fløyten, har Northug kun én mulighet igjen til å sikre seg OL-billett. Den kommer i Slovenia om en drøy uke.

Problemer

Forkjølelsen som nå har rammet 32-åringen føyer seg inn i rekken av problemer denne sesongen. Northug måtte også stå over den nasjonale åpningen på Beitostølen på grunn av sykdom. Siden har han slitt med å finne formen.

Etter torsdagens sprint i klassisk stil fortsetter NM på Gåsbu med 15 kilometer fri teknikk fredag. Lørdag er det 30 kilometer fellesstart med skibytte. Den sistnevnte øvelsen passer tradisjonelt sett Northug godt.

Ved siden av sprinten har nettopp tremila den siste tiden framstått som Northugs OL-sjanse. Nå kan det vise seg at sprinten er eneste gjenstående mulighet.

Fakta om Petter Northug

Dette er langrennsløperen Petter Northug:

Navn: Petter Northug jr.

Født: 6. januar 1986 (32 år)

Klubb: Strindheim

Yrke: Langrennsløper

Viktigste meritter:

VM: 13 gull, 3 sølv

OL: 2 gull, 1 sølv, 1 bronse

Verdenscupen: 38 seirer. 2 sammenlagtseirer (2012/13, 2009/10), 1 sammenlagtseier i Tour de Ski (2014/15)

Aktuell: Er blitt syk én dag før NM-sprinten på Gåsbu. OL i fare.

(©NTB)