Økt smitte og flere innlagt på sykehus: Nå vurderes nye tiltak i Trondheim

Nyheter: Med unntak av studentboomen i september, har smitten aldri vært høyere i Trondheim. I morgen kan politikerne i formannskapet få forslag om nye anbefalinger til innbyggerne.

Mandagens tall viser at 194 personer ble smittet av covid 19 fredag, lørdag og søndag. Ser man uka som gikk under ett, har det ikke vært flere smittede siden starten av september, da Trondheim opplevde en sterk økning i smitten blant studenter.

Innleggelser øker

Samtidig går antallet innlagte på St. Olavs hospital opp:

– Fredag var det åtte innlagte med korona på St. Olavs hospital, nå er det 13. Det betyr at det er blitt fem nye innlagte i løpet av helga, så det er nok en del som blir moderat til alvorlig syke. Det legger selvsagt beslag på ressursene til St. Olav, sier kommuneoverlege Tove Røsstad i Trondheim, til Adresseavisen

Illustrasjon: Trondheim kommune.

Stor økning

Særlig blant barn og unge øker koronasmitten på grunn av målrettet testing blant særlig skoleelever:

– Jeg holder på med en orientering til formannskapet, og det er mulig at det i morgen kan komme ytterligere anbefalinger. Lokal forskrift er så langt ikke aktuelt, sier Røsstad.

Hun oppfordrer folk til å hente ut spyttester på kommunens teststasjoner i stedet for å booke time til testing, for å ikke overbelaste kommunens testkapasitet.


– Det har vært mye større etterspørsel etter pinnetesting, og der vil vi anbefale at folk møter opp og får en spyttest og heller gjør det selv. Det er mer skånsomt og like bra, og ikke noen ventetid for å få hente det ut. Så er det noen som ikke klarer det så godt, blant annet barn under seks og eldre som har like stor spyttproduksjon, og de skal selvsagt fortsatt få mulighet til å få time, sier Røsstad til avisen.