Okkenhaug har solgt på Tyholt og satt ny prisrekord

Nyheter: Veidekke avd. Trondheim har gravd dypt i lommeboka for å sikre seg tomta som ligger midt i «indrefileten» i det svært attraktive boligområdet på Tyholt.

Næringslivsavisa er kjent med at transaksjonen har satt ny prisrekord på tomtepris i Trondheim kommune. Den eksakte summen er vanskelig å fastsette, da sluttsummen avhenger av endelig utnyttelsesgrad for den nye eieren.

– Prisen har jeg ingen kommentar til. Jeg vil hverken bekrefte eller avkrefte at det er satt prisrekord, sier eier Ina Okkenhaug, til Næringslivsavisa.

Okkenhaug legger ikke skjul på at hun er fornøyd med transaksjonen:

– Vi er fornøyd ja. Ellers ville vi ikke solgt, sier Okkenhaug.

Bilbransje i bevegelse

Bilbransjen i Trondheim er i bevegelse. Kia Trondheim har tidligere i høst sagt at de er på flyttefot, og opplyser til Næringslivsavisa at nye lokaler trolig er på plass innen et par måneder. Motor-Trade og Prøven Bil er også i bevegelse og bygger nytt og samlokaliserer seg på Rosten.

Nå ønsker Okkenhaug å etablere seg i «bilgata» langs E6 – altså på aksen fra BilCentrum til Maskinagentur:

– Vi er i møter med flere og regner med at vi får kjøpt noe i løpet av neste halvår. Da er vi på plass i nytt bygg i løpet av 2014. Men det kan gå raskere også, sier Bjørn Røssjordet, markedssjef hos Okkenhaug Bil, til Næringslivsavisa.

Familiebedrift

Familiebedriften feirer 60 års-jubileum til uka og ble stiftet allerede i 1953 av Kjell Okkenhaug som et enkeltmannsforetak, og fikk i 1954 agenturet for russiske Pobeda, senere også Volga og Zim.

Da Mazda ble introdusert i Norge i 1967 ble Kjell Okkenhaug hovedforhandler for Møre og Romsdal og hele Trøndelag. Firmaet hadde da lokaler i Olav Tryggvasons gate i årene 1953-1975. De flyttet da til Paul Fjermstadsvei på Tyholt hvor de har holdt til siden.

I 2006 fusjonerte Okkenhaug med Tyholt Bil (Okkenhaug-eid Subaruforhandler siden 1998) og endret navn til Okkenhaug Bil AS.