– Nok et bevis på at utbyggingen på Nidarø aldri burde vært igangsatt

Nyheter: Riksantikvaren har gitt stoppordre til all tungtrafikk i Klostergata og frykter uopprettelige skader på kulturminner.

Tirsdag ble det kjent at Riksantikvaren har stoppet all anleggstrafikk til og fra Nidarøhallen gjennom det fredete området i Klostergata.

– Etter Riksantikvarens vurdering er skadene på både fortau og veibane nå så store at det er fare for skade på eller ødeleggelse av fredete kulturminner, som her ligger grunt under overflaten, heter det i et brev fra Riksantikvaren ifølge Adresseavisen (BAK BETALINGSMUR).

– Skandaløst

Kommunalråd Ingrid Skjøtskift mener det er skandaløst at det har oppstått skader i et fredet område:

– De kan ikke si at de ikke ble advart. Beskjeden fra Høyre om uløste problemer var klar og tydelig. Men vi ble delvis latterliggjort og fortalt at alt var løsbart. Når man skal bygge en stor messehall i enden av en smal blindvei, burde man vært føre var, og reflektert mer over komplikasjoner som kan oppstå undervegs, sier Skjøtskift til Adresseavisen. 

Kommunalråd Sissel Trønsdal (Ap) er ikke enig i den kraftige kritikken:

– Jeg er ikke enig i at vi har forhastet oss i denne saken. Politikerne har brukt lang tid, og Høyre har langt på vei støttet oss i prosessen. Dette prosjektet har vært gjennom mange runder før det ble igangsatt, og vi har vært gjennom flere konsekvensanalyser, sier hun til avisen.