Nidarø og Olsø-saken preller av på Rita Ottervik

Nyheter: Ny måling viser at Ap fortsatt står sterkt i Trondheim.

Til tross for at de vanskelige sakene har stått i kø det siste året står Ap-bastionen i Trondheim fjellstøtt – enn så lenge:

Rett oppunder 40 prosent oppslutning, ifølge en fersk meningsmåling utført av Respons Analyse på oppdrag av Adresseavisen.

Arbeiderpartiet faller riktig nok to prosentpoeng sammenlignet med resultatet fra kommunevalget for to år siden, men med 39,5 prosent er det glede og sikkert en hel del lettelse som preger rosenes leir i Trondheim akkurat nå:

Dette sier Ottervik selv om hvorfor Niadrøsaken og anmeldelse til økokrim av Rune Olsø tilsynelatende ikke har rammet partiet:

– Jeg tror velgerne ser at vi er opptatt av god eldreomsorg og skolesatsing, og dette er nok det viktigste når velgerne skal bestemme seg. Så kan man få diskusjon om enkeltsaker, men ingen er jo hundre prosent enig i all politikken til et parti. Jeg er heller ikke enig i all Ap-politikk. Når det gjelder Kystad-saken, har vi også vært opptatt av å vise en prinsipiell holdning om åpenhet og at ting skal skje på riktig måte. Det kan jo også bety noe for folk, sier Ottervik til Adresseavisen (BAK BETALINGSMUR)

Høyre, som siden forrige valg har fått Ingrid Skjøtskift med seg som frontfigur, og som har lykkes med å sette en helt annen dagsorden med nye saker etter at Ynge Brox takket for seg, går 2,1 prosentpoeng til 22,1 prosent:

Skjøtskift tror tallene skyldes at folk nå har fokus på stortingsvalg. Den tidligere politiske redaktøren i Adresseavisen spår ytterligere nedgang for AP:

– Jeg er kjempeglad for at Høyre går fram og Ap tilbake. Jeg tror Ap vil oppleve en sakte, men sikker nedgang fram mot lokalvalget om to år. Vi har sett flere saker det siste året, som har vist den maktarrogante siden ved Ap, og dette tror jeg vil gi seg utslag når velgerne skal stemme neste gang, sier hun til Adresseavisen.

Frp øker med 1,3 prosentpoeng til 7,7 prosent. Begge partiene ville med en slik oppslutning sikret seg ett ekstra bystyremedlem hver.

For resten av partiene ser det slik ut (endring fra kommunestyre- og fylkestingsvalget i 2015) : SV 7,2 (+1,1), Sp 5,4 (+2,7), MDG 4,9 (-2,8), Venstre 4,7 (-0,8), Rødt 4,6 (+2,1), KrF 2,6 (-0,6), Pensjonistpartiet 0,7 (-2,8), andre (Piratpartiet, Liberalistene, Alliansen) 0,6 (-0,2).