Derfor strømmer stadig flere bedrifter til Trondheim

Nyheter: Hvorfor bedriftene trives i Trondheim og hvorfor stadig flere virksomheter strømmer til byen.

Mange aktører etterspør næringslokaler til leie i Trondheim. – spesielt de som er på jakt etter sofisktikerte arbeidsplasser sentralt i Midt-Norge. Selv om du ikke har tenkt på å lokalisere bedriften din i denne delen av landet, vil du definitivt revurdere valget ditt etter å ha lest denne artikkelen.

Det finnes ingen bedre beliggenhet enn Trondheim for de som er interessert i teknologi, ingeniørfag og vitenskap. Byen tilbyr utmerkede forhold for mennesker som allerede jobber innen de nevnte områdene, og de som bare planlegger å studere for å gjøre det i fremtiden.

Norges teknologihovedstad

En kombinasjon av utdannings-, forsknings-, vitenskapelige og forretningsfasiliteter gjør Trondheim til Norges teknologihovedstad. I flere årtier år har byen vært fødested for mange samfunnsendrende ideer, inkludert blant annet utviklingen av Norges vannkraft. Byen er også sete for NTNU og SINTEF – to essensielle forskningsinstitusjoner som bidrar til å fremme den økonomiske utviklingen i regionen. Den kombinerte kunnskapen som er samlet ved NTNU og SINTEF, gir vekst, velstand og spennende jobbmuligheter.

Trondheim, selv om den er liten i størrelse, er av stor betydning for Norge. Den innovative kulturen og oppfinnsomheten er drevet av den geostrategiske beliggenheten. Trondheim ligger mellom nord og sør, på hovedveien E6 i Norge. Det gjør at byen er lett tilgjengelig med bil.

Videre er byen også en viktig jernbanehub. Trondheim sentralstasjon kobler den med Oslo i sør og Bodø i nord. Trondheim har en internasjonal flyplass, Værnes, som tilbyr direktefly til London, Amsterdam og en rekke innenlandske og utenlandske destinasjoner. Enten du velger å plassere virksomheten din på kontor i Trondheim på permanent basis eller bestille en fleksibel arbeidsplass, kan du være sikker på at du vil nyte godt av den fremragende tilgjengeligheten.

Nylig har byen etablert seg som et oppstartshub, men det vil også være riktig å nevne at den er sete for flere mellomstore og store bedrifter. Hvis du bestemmer deg for å leie noen form for arbeidsplass her, vil du automatisk bli med i fellesskapet av bedrifter som, blant andre Danske Bank, Hent AS, Nordic Semiconductor ASA og mange andre.

Hvilke typer kommersielle lokaler er populære i Trondheim?

Den raske veksten i næringslivet, utmerkede utdannings- og rekrutteringsmuligheter og et gunstig forretningsklima har tiltrukket seg en rekke investeringer til byen, noe som blant annet har bidratt til å utvide det lokale eiendomsmarkedet for kommersielle eiendommer (CRE).

De siste årene har Trondheim i økende grad satt seg på kartet som en oppstartshub, og dette har ført til fremveksten av fleksible kontorløsninger. Byen arrangerer jevnlig ulike forretningsarrangementer. Sist men ikke minst, byens forretningsadresser blir ofte valgt av selskaper med fjernarbeidende som troverdige og konkurransedyktige alternativer. La oss ta en nærmere titt på de ulike typene av kommersielle lokaler til leie i Trondheim.

Coworking

En raskt voksende entreprenørscene, drevet frem av teknologisk innovasjon og forskning, samt en ung arbeidsstyrke har banet vei for fremveksten av coworking-kultur i byen. Coworking  i Trondheim innebærer i praksis et fleksibelt kontor, der hovedfokuset er å bygge forretningsfellesskap via nettverk og samarbeid. Kontoret gir leietakere tilgang til både dedikerte arbeidsstasjoner og private kontorer som er møblert og utstyrt med toppmoderne fasiliteter. Den største fordelen med å velge slike løsninger er åpenbart kostnadseffektivitet og fleksibilitet. Leietakerne trenger ikke å signere langsiktige kontrakter, men kan likevel bruke et moderne kontor og nyte tilgang til ulike nettverksaktiviteter.

Virtuelt kontor

Ved å leie et virtuelt kontor i Trondheim får leietakere tilgang til en forretningsadresse i byen. De kan velge blant de beste og mest attraktive forretningsadressene og etablere sin virksomhet ved siden av andre kjente navn. Samtidig kan leietakere jobbe fra et hvilket som helst praktisk sted for dem. Offisielt vil selskapet deres være registrert i Trondheim. Virtuelle kontortjenester begrenser seg ikke bare til forretningsadressen. Håndtering av post, telefonsvar, videresending av samtaler, samt tilgang til møterom og coworking-områder maksimerer alle fordelene med leie av virtuelle kontorer. I tillegg er det den billigste typen arbeidsplass på CRE-markedet.

Møterom

Områdene med blomstrende forretningsaktiviteter velges vanligvis som steder for å arrangere forretningsarrangementer, og Trondheim er intet unntak. Byen, som er rik på historie, tilbyr konferanse- og arrangementdeltakere mange herlige opplevelser. En rekke dedikerte konferanselokaler venter på leietakere for å sikre dem uforglemmelige opplevelser. Lei et møterom i Trondheim og få tilgang til et godt tilgjengelig, fullt møblert og utstyrt lokale i henhold til dine ønsker. Byen har lokaler i forskjellige størrelser, så det vil ikke være noe problem å huse et lite, middels eller stort team.

Kontorhotell / forretningsenter

Konseptet med et forretningsenter presenterer muligheten for å huse flere selskaper i en bygning samtidig. I tillegg har denne bygningen et fleksibelt arbeidsområde å tilby digitale nomader, enkeltpersonforetak, oppstartsselskaper og andre virksomheter som ikke er klare til å betale for et konvensjonelt kontorlokale. Ved å velge å bo på et kontorhotell i Trondheim, får leietakere sin egen dedikerte arbeidsplass til en attraktiv leiepris. Den eneste forskjellen mellom kontorhotell og å leie en «hot desk» er at på kontorhotellet må du bestille en arbeidsplass på forhånd. Alternativt kan du velge en «hot desk» direkte ved ankomst og bruke en som er ledig og ikke reservert. Forretningsentre har et bredt spekter av arbeidsområder – fra tradisjonelle kontorer til virtuelle, og dekker dermed behovene til en bred kundebase.

Konklusjoner

Hvis du vil ta virksomheten din til neste nivå, er Trondheim et ideelt valg. Her vil du aldri mangle effektive, bærekraftige, funksjonelle og operasjonelle arbeidsområder som vil oppfylle dine forretningsforventninger til det fulle.

Byen er en magnetisk beliggenhet som tiltrekker unge, initiativrike og fremtidsrettede gründere fra hele verden. I tillegg til gunstige forhold for å drive virksomhet, har byen et utvalg av sosiale og rekerasjonelle muligheter, som gjør livet her enda mer attraktivt. Trondheim har alt, og din eneste oppgave er å nyte det.

Hvis du er klar til å leie arbeidsområdet her, står MatchOffice til din disposisjon. Vårt mål er å forene utleiere og leietakere på en plattform og tilby dem utmerkede betingelser for leasing og utleie av forretningslokaler til gunstige betingelser. Ikke nøl med å kontakte oss – vi leverer leietakere gratis.