Disse gruppene får kjøre billlig nattbuss fra midten av februar

Nyheter: Endringen er rett rundt hjørnet.

– En svært viktig sak som vil gjøre livet enklere og tryggere for unge og studenter. Derfor har Høyre gått i bresjen for å få dette innført. Dette er et viktig tiltak for å sikre at Trondheim forblir Norges beste studieby. Ordningen tar studenters trygghet på alvor, og gjør det enklere for studenter å ta nattbussen hjem fra byen heller enn å gå hjem alene. Trondheim kan ikke være dårligere enn andre store studentbyer i Norge, som allerede har innført dette, og jeg er derfor svært fornøyd med at dette nå blir realitet, sier Marius Krogstad Aune, formann for Høyres studenterforening i Trondheim, i en pressemelding.

 – Trondheim kan ikke være dårligere enn andre store studentbyer i Norge, som allerede har innført dette.

Ifølge Aune har Høyre stilt seg positiv til å legge nattbussen inn i periodebillett for studenter lenge, og påpeker at Ap på fylkestinget lenge var motvillige:

– Det kan også være ungdom og studenter som jobber sent i helgene, og som dermed har behov for å komme seg enkelt hjem fra jobb. Da er nattbuss som del av periodebillett et godt alternativ, og vil gjøre det enklere for studenter å jobbe ved siden av studiene. Dermed er fjerning av nattaksten positivt, enten du skal bruke nattbussen hjem fra fest eller fra jobb.

PS. Studenter, ungdom og honnør kan bruke periodebillett på nattbussen fra og med natt til lørdag 17. februar. De som har t:kort med en periodebillett kjøpt før 6. februar, må imidlertid oppsøke AtB kundesenter for at reisekortet skal fungere. Bruker man AtB Mobillett er det ikke behov for å gjøre noe.

Fakta om innføringen

• Kunder som har kjøpt periodebillett på t:kort før 6. februar må oppdatere sitt t:kort til å fungere på nattbussen. Kundene må besøke AtB kundesenter for dette. Deretter registrerer de kortet om bord som på ordinære busser fra og med 16. februar.

• Kunder som har kjøpt periodebillett på t:kort 6. februar eller senere trenger ikke foreta seg noe. De registrer sitt t:kort på kortleseren som på ordinære busser fra og med 16. februar.

• Kunder som har periodebillett med appen AtB Mobillett trenger ikke foreta seg noe. De viser periodebilletten til sjåfør fra og med 16. februar.

• Kilde: AtB