Nå er Reitan klar for å gi bort to millioner igjen

Nyheter: Hvem mener du fortjener å bli Årets Ladejarl? Prisvinneren får to millioner blanke kroner.

Ada Sofie Austegard har siden 2000 jobbet for en barndom uten vold. I fjor høst  var det hun som fikk prisen Årets Ladejarl for sin innsats.

– Det var så overveldende for meg å få en pris på to millioner kroner. Det er som å vinne OL-gull. Årets Ladejarl er jo den største annerkjennelsen en person i Norge kan få for verdibasert arbeid og for å virkelig stå på for en sak man tror på, sier Ada Sofie Austegard i en pressemelding.

Klikk her for å se video med Ada om prisens betydning.

Ada Sofie Austegard har etablert Stine Sofies Stiftelse og mestringssenteret for voldsutsatte barn, som også bærer hennes datters navn, Stine Sofie.

– Hun åpner øynene våre

– Ved å bruke sin røst og gjennomslagskraft påvirker Austegard myndighetene og styrker barns rettssikkerhet. Hun åpner øynene våre, påvirker oss og bidrar til å endre lover og praksis. Ada Sofie Austegard er et modig forbilde og en sterk verdibasert leder, sier Odd Reitan i pressemeldingen.

Prisen gis til en person som i særlig grad har utmerket seg og bidratt til samfunnsbygging gjennom verdibasert arbeid og ledelse som alternativ til regelstyring.

Både Austegard og Reitan oppfordrer alle til å nominere folk som gjør mer enn de må for å skape et varmere samfunn. Alle kan nominere frem til fristen 1. mai.

Vinneren kåres hvert år den 11. september på Lade Gaard i Trondheim.

Nominer din kandidat på www.reitangruppen.no