Nå blir det lettelser i Trondheim

Nyheter: Torsdag skal formannskapet i Trondheim vedta nye koronaregler i kommunen. Kommunedirektøren innstiller på lettelser, blant annet skjenking til klokken 22.

Formannskapet i Trondheim utsatte tirsdagens møte om koronareglene for å se an smitteutviklingen i kommunen noen dager ekstra.

Onsdag ble det meldt om åtte nye registrerte smittede, mens det torsdag meldes om tre nye tilfeller.

Når formannskapet torsdag møtes, går kommunedirektør Morten Wolden inn for lettelser for trønderne, skriver flere medier – blant annet Adresseavisen , NRK og Nidaros.

I forslaget går han inn for at utestedene igjen kan skjenke, men kun til klokken 22 og med matservering.

Det foreslås også at treningssentre og svømmehaller igjen kan åpne, men kun for kommunens egne innbyggere. Antall gjester på besøk i private hjem økes i forslaget fra to til fem.

I forslaget er det forbud mot arrangementer, påbud om hjemmekontor og plikt til å bruke munnbind.

Flertall

Formannskapet i Trondheim møtes klokken 14. Ifølge Adresseavisen er det flertall for lettelsene: (H) klar for å åpne kranene og treningssenter. Ap er også positive. KrF og Venstre vil vurdere flere lettelser enn det kommunedirektøren foreslår.

Her er forslaget
Før et ekstraordinært formannskapsmøte torsdag har kommunedirektøren og kommuneoverlegen lagt frem et forslag til nye koronaregler i Trondheim.

I forslaget kommer det frem at kommunen nå vil åpne for skjenking til klokken 22. Treningssentrene kan også åpne. Du kan lese den detaljerte ordlyden i forslaget nederst i saken. Politikerne skal ta stilling til saken klokken 14.00.

1. Formannskapet vedtar å videreføre følgende påbud: Forbud mot arrangementer Påbud om hjemmekontor Stenging universiteter, høyskoler og fagskoler Stans av idretts- og fritidsaktiviteter Plikt til å bruke munnbind

2. Formannskapet vedtar å videreføre følgende påbud: Stenging av virksomheter

3. Formannskapet vedtar i tillegg følgende påbud i lokal forskrift: Forbud mot private sammenkomster i eget hjem med flere enn fem gjester Påbud om stopp i alkoholservering kl 22 og ikke innslipp etter kl. 21 Påbud om at alkohol kun kan serveres i forbindelse med middagsmåltid (minimum hovedrett) Påbud om bordbestilling på serveringssteder med skjenkebevilling, registrering av alle kunder

4. Formannskapet vedtar å forlenge følgende sterke anbefalinger: Begrense sosiale kontakter til inntil 10 personer per uke (gjelder ikke egen husstand/ arbeid/ skole) Forslaget er foreslått å vare til 15. juni.