Tone fikk pris av Warner: – En rollemodell for jenter som vil jobbe med musikk

Nyheter: – Jeg måtte bli godt over 30 før jeg skjønte det var musikkprodusent jeg var skapt til å bli, sier vinneren av et nytt musikkstipend, Tone Ravnå Bjørnstad.

Warnerstipendet, lansert av plateselskapet Warner Music Norway på kvinnedagen i år, har fokus på rekruttering av og utviklingsmuligheter for kvinner «bak scenen» i norsk musikkindustri.

– Det var gledelig mange flotte søknader og ekstremt gode kandidater, sier plateselskapets promosjef Elisabeth Riksen. Ifølge pressemeldingen lot Warner seg imponere både over vinnerens ambisjoner som tekniker og produsent og hennes konkrete tiltak for å være rollemodell.

– Det er inspirerende å se jobben hun gjør for å bidra til rekruttering av ungdom generelt, og jenter spesielt, til musikkbransjen, sier Riksen.

Jobber på  ISAK

Tone Ravnå Bjørnstad er en Trondheims-basert låtskriver, som nå er produsent og mikser og har en bachelor i Musikkteknologi ved NTNU. Prispengene på 20.000 kroner kan løses ut for eksempel i teknisk utstyr.

– Jeg ble dratt stadig mer mot den tekniske delen av produksjon og låtskriving, men det var ingen å kjenne seg igjen i. Norge trenger sårt kvinnelige produsenter som eksemplifiserer at dette går an, og jeg ønsker å kunne bidra ved å enda mer aktivt synliggjøre meg selv som tekniker og produsent, sier Ravnå Bjørnstad.

Derfor jobber hun som studioveileder på Kultursenteret ISAK i Trondheim, og arrangerer workshops for jenter som vurderer å studere musikkteknologi ved NTNU for å bidra til rekrutteringen dit.