Mann og kvinne omkom i helikopterstyrten i Verdal

Nyheter: Det var en mann og en kvinne i 60-årene som omkom i helikopterulykken i Verdal, melder TV 2. En person ble alvorlig skadd. Helikopteret styrtet på et jorde.

En person er alvorlig skadd, og to personer bekreftes omkommet i helikopterulykken i Verdal, tvitrer politiet i Trøndelag.

– De to omkomne, en mann og en kvinne, er norske statsborgere, og er begge i 60-årene, opplyser operasjonsleder Einar Røstum i Trøndelag politidistrikt til TV 2.

Den skadde er kjørt til St. Olavs hospital i Trondheim. De pårørende til de omkomne er varslet om saken.

Midtnorsk helikopterservice bekrefter at det er deres helikopter som er involvert i ulykken.

– Det er vi som er involvert, det er det eneste jeg kan bekrefte nå, sier flygesjef Tor Krogstad i selskapet til Adresseavisen.

– Det er forferdelig og tragisk det som har skjedd, jeg kan ikke si noe annet enn det foreløpig. Nå må vi ta oss av dem som trenger hjelp, sier Krogstad.

Ifølge innsatsleder Stig Viken var det også en hund om bord i helikopteret, som styrtet på et jorde ved fylkesvei 757 mellom Verdal sentrum og Stiklestad.

Verdal kommune har iverksatt sitt kriseteam etter dødsulykken. Ordfører Pål Sverre Fikse sier de følger situasjonen tett.

– Vi har aktivert det psykososiale teamet vi har som, skal bistå med debrif av involverte og ivaretakelse av pårørende, sier Fikse til NRK.

Ukjent årsak

– Vi har ennå ikke full oversikt over situasjonen, men det er et helikopter fra et privat firma, sier operasjonsleder Solfrid Lægdheim til NTB.

Både Statens havarikommisjon og politiets tekniske avdeling jobber på stedet for å finne årsaken til havariet.

Bilder fra stedet viser at det er tett tåke i området, som ligger like ved Stiklestad kirke.

– Helikopteret er totalvrak, og to traktorer bistår med å løfte opp førerhuset, rapporterer Innherreds reporter på stedet.

Ifølge avisa skal maskinen ha tatt av fra en lette- og landingsplass i nærheten like før det gikk i bakken. Det er ikke kjent hva slags oppdrag helikopteret var ute på.

Tåkeproblemer

Operasjonslederen sier politiet ble kontaktet av flytårnet på Værnes om hendelsen klokka 10.42. Hun opplyser at politiet først fikk vite at et helikopter hadde store problemer.

Ifølge innsatslederen kunne ikke luftambulansen lande på grunn av tåka.

– Redningsinnsatsen ble ikke forhindret på grunn av tåke, sier operasjonsleder Lægdheim til NTB.

En rekke utrykningsbiler rykket ut til stedet, og det ble satt i gang livreddende førstehjelp umiddelbart.

Mehl på Verdal-besøk kondolerer

Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) var tilfeldigvis i Verdal for å besøke politistasjonen i sentrum da ulykken skjedde, skriver Trønder-Avisa.

– Jeg har akkurat fått beskjed om ulykken, og at nødetatene har rykket ut. Vi avventer mer informasjon, men jeg kan si at dette er en tragisk hendelse. Mine tanker går ut til de berørte og pårørende og kolleger, sier hun til avisa.

– Nå må politiet og redningsmannskapet få gjøre jobben sin. Det er spesielt å være i Verdal akkurat når en slik ulykke skjer. Det rammer et helt lokalsamfunn, sier statsråden.