Mandag starter saken mot kulturtoppen som begikk overgrep og sendte dickpicks til småjenter

Nyheter: En mann i 70-årene fra Trondheim er tiltalt for ett fysisk overgrep og flere nettovergrep mot to jenter i 13-14-årsalderen. Rettssaken starter mandag.

Den alvorlige tiltalen har slått ned som en bombe i Trondheims kulturelite, der mannen har vært en aktiv og synlig ressursperson i flere tiår.

70-åringen som er tiltalt har hatt svært profilerte posisjoner og er kjent for ha et omfattende nettverk både innen politikk og kulturkretser.

Mannen  sitter idag også som styremedlem i flere kulturorganisasjoner, og har til tider hatt en svært høy medieprofil.

70-åringen har ikke bare hatt ledende stillinger innen kulturlivet i Trøndelag, men også fremtredende nasjonale verv.

Mannen er blant annet tiltalt for å ha forgrepet seg på en 14 år gammel jente i sin egen bil på en parkeringsplass i Trondheim i juni 2018.

Han er også tiltalt for flere nettovergrep mot den samme jenta og en annen jente i 13-14-årsalderen i løpet av et drøyt år mellom 2018 og 2019.

Tok bilder av egen penis

Ifølge tiltalen skal han ha tatt bilder av sin egen penis og sendt til de to jentene, samt mottatt seksualiserte bilder av jentene via et chatterom på internett. Der skal han også blant annet ha skrevet at han ville ha sex med de to jentene.

Mannen er også tiltalt for å ha kjøpt sex av i alt fem prostituerte kvinner både i Oslo og i Trondheim mellom 2018 og 2019.

Mannen har selv nektet straffskyld i alle forholdene han er tiltalt for. Han ble pågrepet i oktober 2019 og satt i varetekt i en periode før han ble løslatt.

Det er satt av fire dager til rettssaken i Sør-Trøndelag tingrett.

(©NTB)