Ny kåring løfter frem unge og ambisiøse ledere i Trondheim

Nyheter: Thomas Reinertsen, direktør for divisjon Olje & Gass i Reinertsen AS ble i går kåret til Årets ledertalent i Trondheimsregionen 2015

Prisen, som deles ut for første gang er et samarbeid mellom Næringsforeningen i Trondheimsregionen  og Adecco.

Målet er å å løfte frem de unge og ambisiøse, ledertypene som skal sette sitt preg på samfunns- og næringsliv i landsdelen i mange år fremover.

Trenger guts

– Vi trenger både lysende ideer, ukuelig guts og fremsynt og engasjerende lederskap for at samfunnet vårt skal utvikles på en positiv måte. Disse egenskapene har juryen for Årets ledertalent i Trondheimsregionen møtt i fullt monn hos de 23 kandidatene som var nominerte for 2015, heter det i en pressemelding fra arrangørene.

Juryen ledes av Rolf Jarle Brøske (Det norske oljeselskap) og består forøvrig av Maria Eggen (Adecco), Silje Engeness (Kosmorama), Frode Halvorsen (Trondheim Makers) og Kenneth Stoltz (Næringsforeningen i Trondheimsregionen).

Eventyrlig vekst

Årets ledertalent, Thomas Reinertsen (37) har hatt flere ulike lederposisjoner etter at han gikk inn i familiebedriften som nyutdannet ingeniør fra Aberdeen i 2000.

Selskapet har i løpet av disse 15 årene opplevd en eventyrlig vekst. Konsernet er fylkets største arbeidsgiver innen olje og gass, og hadde i fjor 2.800 ansatte og en omsetning på om lag 4 milliarder kroner – mer enn en dobling på bare 10 år.

Thomas Reinertsen leder gruppens divisjon for olje- og gassvirksomhet, og er ansvarlig for store, komplekse satsinger for selskapet. Han er også eier av konsernet, sammen med faren Torkel, onkel Erik og søskenbarnet Kristian.

I juryens begrunnelse heter det blant annet:

«Thomas leder en virksomhet som ikke bare er av stor betydning i og for regionen, men som også har et nasjonalt og internasjonalt nedslagsfelt, ikke minst gjennom sterk industriell tilstedeværelse og oppbygging i Murmansk. Det kan nevnes at tidligere statsminister Jens Stoltenberg, næringsminister Trond Giske og hans russiske kollega trakk frem Reinertsen AS som mønstereksempel for satsing i nordområdene».

«I dag er det en kompleks oppgave å lede en virksomhet som etter mange års sterk vekst står overfor en reduksjon både i aktivitet og bemanning som følge av oppbremsing i investeringene i olje- og gassektoren og halvert oljepris. Da Reinertsen til slutt måtte gå til permitteringer og oppsigelser før jul, var strikken tøyd langt for å unngå å gi slipp på noen av sine om lag 1.600 ingeniører.
Lederegenskapene blir satt på prøve, men samfunnsansvar, etikk og HMS har alltid hatt et sterkt fokus i selskapet. I HMS-arbeidet har Reinertsen null som mål for både ulykker, alvorlige hendelser, tap eller skader på menneske, materiell og miljø»

«Olje- og gassdivisjonen som Thomas Reinertsen leder kan skilte med imponerende resultater innen helse, miljø og sikkerhet, og er en foregangsbedrift innen området. Det har gått hele 12 år uten fraværsskader ved verkstedet i Orkanger – på den tiden har de levert mer enn to millioner fabrikasjonstimer til oljeselskapene.