Liverpool-legende til Trondheim

Nyheter: Onsdag 30. januar blir det middag, bokbad og signering av "Life in a jungle" på E. C Dahls Pub og Restaurant i Trondheim - i regi av litteraturfestivalen Det Vilde Ord.

I høst kom biografien «Life in a Jungle» om Liverpool-keeperen Bruce Grobbelaar, ført i pennen av Ragnhild Lund Ansnes.  Biografien s handler om den uortodokse keeperen som voktet buret 627 ganger for Liverpool i perioden 1981-1994. «Life in a Jungle» er også historien om hvordan Grobbelaar som 17- åring, var en del av hæren i den «Rhodesiske jungelkrigen», heter det i en pressemelding fra litteraturfestivalen Det Vilde Ord.

Skrudd utpsyking

Ikke minst ble Grobbelaar berømt for sine skrudde utspsykinger i serievinnerfinalen mellom Roma og Liverpool. Kampen måtte avgjøres på straffer. I forkant av de italienske stjernespillernes skudd snudde Grobbelaar ryggen til, smilte til kameraene bak målet, spiste nettmasker som spagetti og skalv med knærne som om de var av kokt spagetti. Bruce Grobbelaar ble slik den første spilleren fra Afrika som vant den gjeveste europeiske tittelen for klubblag. Og i Trondheim skal han ta deg med tilbake til den helt spesielle dagen i Roma. I sesongen 89/90 ble han den siste Liverpool-keeperen som har vunnet ligaen i England til nå, heter det i pressemeldingen .

Ikke forskånet for død og tragedie

Selv om den unge Grobbelaar kom seg bort fra krigen i den afrikanske jungelen, har han heller ikke vært forskånet for død og tragedier som fotballspiller. Som Liverpools sisteskanse opplevde Grobbelaar både tribunedøden på Heysel stadion i Brüssel i Serievinnercupfinalen mot Juventus i 1985, og under Hillsboroug-tragedien i 1989.

Forfatter og tidligere NRK P1 programleder Ragnhild Lund Ansnes har status som offisiell klubbforfatter for Liverpool Football Club. Fra før har hun har skrevet «Liverpoolhjerter», ”Liverpoolhelter” «Liverpoolkapteiner» – og var redaktør av den norske utgaven av selvbiografien til den legendariske Liverpool-manageren Bill Shankly, «Shankly – Rett fra Hjertet.» På få år har Lund Ansnes opparbeidet seg en imponerende posisjon i verdensklubben. Hun er også medeier i fotballhotellet Hotel Tia, som ligger like ved Anfield Stadion.

Etter at «Life in a Jungle» kom i oktober 2018 har Ragnhild Lund Ansnes og Bruce Grobbelaar turnert balløya for å lansere boka. Til E. C Dahls Pub og Restaurant kommer de med en veltrimmet show. Og med Grobbelaar i byen er det lov å spenne buen høyt. Eller som legenden på 61 sa det til The Guardian, da han på midten av 90-tallet ble beskyldt for kampfiksing: «Jeg forsøkte å være inspektør Closeau. Og dere vet jo hvordan Closeau er. Han roter det alltid til.» Ragnhild og Bruce? De har i definitivt fått det til med Life in a Jungle

PS. Billetter kjøpes på Hoopla.