Listhaug-motaksjon: Nå har det kommet inn over 10 millioner til Leger Uten Grenser

Nyheter:  Søndag kveld passerte Facebook-aksjonen for Leger Uten Grenser over 10 millioner kroner. Aksjonen er en protest mot blomsteraksjonen for Sylvi Listhaug.

Innsamlingen ble startet fredag kveld og passerte altså 10,5 millioner kroner søndag kveld. Da hadde nær 50.000 mennesker gitt penger.

– Utrolig glade

Ifølge organisasjonen er det den største innsamlingsaksjonen de har opplevd siden 2010, etter jordskjelvet på Haiti, skriver VG.

– Det er kjempemasse. Vi er utrolig glade for støtten, og vi oppfatter aksjonen først og fremst som en støtte til de humanitære verdiene vi står for, sa Leger Uten Grenser-president Karine Nordstrand til NTB da beløpet var 8 millioner kroner, litt tidligere på dagen.

I løpet av hele 2016 fikk organisasjonen hennes inn rundt 368 millioner kroner fra privatpersoner. Nordstrand er tydelig på at å få 8 millioner kroner fra en enkeltaksjon betyr mye for Leger Uten Grenser, og at pengene vil bli brukt til humanitære formål.

– Vi er til stede i over 70 land, og de fleste av midlene går fortsatt til Sentral-Afrika. Her er det snakk om land som Sør-Sudan, Kongo og Den sentralafrikanske republikk. Samtidig er vi også til stede i konflikter som Jemen, Irak og Syria, sier Nordstrand.

Motsvar

Aksjonen ble startet som et motsvar til en støttekampanje for justisminister Sylvi Listhaug (Frp) som resulterte i at kontoret hennes ble overfylt med blomster.

Nordstrand understreker at Leger Uten Grenser er partipolitisk nøytral. Hun ønsker ikke å kommentere situasjonen rundt Listhaug.

– Vi er ikke interessert i å bli dratt inn i en partipolitisk debatt, men er veldig glade for å motta så mye støtte. Pengene kommer ikke fra noe politisk parti, men privatpersoner, understreker presidenten.

(©NTB)