Her kan du oppleve noe helt spesielt på kveldstur i midtbyen

Nyheter: Kunstindustrimuseets bygg er midlertidig stengt for publikum, men museet blir nå åpent på en ny måte:

Vinduene hos Nordenfjeldske kunstindustrimuseum langs Munkegata og Erling Skakkes gate har gjennomgått en transformasjon. De er nå museets ansikt utad – bokstavelig talt – der man 24/7 kan oppleve gjenstander fra samlingen, heter det i en pressemelding fra museet.

Stadig noe nytt

– Nordenfjeldske Kunstindustrimuseums samling er på over 30.000 verk, så det er umulig å vise frem alt samtidig. Vindusutstillingen vil likevel forsøke å vise en spennvidde og et mangfold i det som er samlet i løpet av 128 år. I tillegg vil gjenstandene bli byttet ut med jevne mellomrom slik at det er mulig å stadig oppdage noe nytt, forteller Siri Frøseth, kommunikasjons- og markedskonsulent i Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum

«Blir du med på en reise?» står det skrevet på vinduene. Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum har siden bygget lukket 1. februar i år, vært et museum i transitt. Nordenfjeldske Transitt er derfor navnet på museets utadrettede program mens samlingen pakkes og flyttes ut av bygget. Noen av gjenstandene kan du altså se i vinduene, mens andre vil reise på besøk til andre kjente og uventede steder. Disse mellomlandingene på andre lokasjoner, vil også vises som en turnéliste på et av vinduene.

Best på kveldstid

– Publikum er hjertelig velkommen til å ta en nærmere titt i vinduene.Utstillingen gjør seg faktisk best på kvelds- og nattestid, så benytt muligheten til å ta en kulturell spasertur uten åpningstider, oppfordrer Frøseth.