Kulturprofilen som er tiltalt for overgrep og for å vise frem penisen sin til småjenter : I august må han svare for sine handlinger

Nyheter: Kulturptrofilen i 70-årene fra Trondheim er tiltalt for overgrep mot mindreårige jenter, men unnlot å møte i retten i fjor. Saken kan igjen komme for retten i august.

Mannen er tiltalt for flere overgrep mot to jenter i 13-14-årsalderen. Han skal ha forgrepet seg på en 14 år gammel jente i sin egen bil på en parkeringsplass i Trondheim i juni 2018. Tiltalen gjelder også flere nettovergrep mot den samme jenta og en annen jente i 13-14-årsalderen i løpet av et drøyt år mellom 2018 og 2019.

Psykiatri

Da saken skulle opp for retten i februar i fjor møtte tiltalte altså ikke opp. Etter et møte mellom partene besluttet politiadvokat Monica Grøtte Estenstad å begjære utsettelse av saken: Nye opplysninger gjorde det nødvendig med en rettspsykiatrisk vurdering av den tiltalte, fortalte hun til Adresseavisen.

Politiadvokat Line Novstad Klungreseth har overtatt saken, og sier onsdag til avisa at det er uklart når saken igjen kan bli berammet i Trøndelag tingrett, men at det er mulig at saken ikke rettsbehandles før i august.

– Saken skal nå oversendes retten til ny behandling over påske. Det er den samme tiltalen som foreligger, sier Klungreseth.

Ifølge Adressa skal tiltalte tidligere hatt ledende stillinger innen kulturlivet både i Trøndelag og nasjonalt. Han har nektet straffskyld i alle forholdene han er tiltalt for.