Farevarsel: Kraftige vindkast, snøbyger og vanskelige kjøreforhold

Nyheter: To polare lavtrykk treffer Trøndelag.

I Trøndelag kan det ventes kraftige vindkast, snøbyger og vanskelige kjøreforhold ettersom to polare lavtrykk er på vei.

Vi ELSKER Skuret! Vi synes det er så vakkert at det er de beste interiørmagasin verdig, selv om vi forstår at ikke...

Posted by Kafe Skuret on Måndag 2. august 2021

På vei

Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel om både vanskelige kjøreforhold og kraftige vindkast i forbindelse med at to polare lavtrykk er på vei mot Trøndelag, skriver Adresseavisen. Polare lavtrykk er lavtrykk som oppstår hurtig, og som fører til kraftig vind og store nedbørsmengder.

Fra sent søndag kveld eller natt til mandag ventes det kraftig vind fra nordvest med vindkast på omkring 25–35 meter per sekund, heter det i varselet. Videre er det ventet vanskelige kjøreforhold som følge av snøfokk.

– I en periode mellom midnatt og klokken 3 kan vinden komme opp i nordvestlig sterk storm, før vinden minker til liten til full storm, sierr vakthavende meteorolog Martin Granerød ved Meteorologisk institutt til avisen.

Varslet gjelder fram til mandag klokken 21.

Ifølge Adresseavisen er det ventet at det ene lavtrykket vil treffe langt nord i fylket, mens det andre vil treffe langt sør på grensen mellom Møre og Romsdal. Tilsvarende farevarsler er også sendt ut for Møre og Romsdal.

(©NTB)