Kokk ved Scandic Nidelven kåret til norgesmester i kokkekunst

Nyheter: Håvard Werkland stakk av med seieren da NM i kokkekunst ble arrangert i Trondheim denne uken.

Werkland, som begynte som lærling ved Scandic Nidelven, der han har jobbet i mange år, mottok kongepokalen torsdag kveld etter to dager med kokkelering.
Men i oktober slutter han i Scandic og reiser til København for å være på utplassering på Restaurant 108, en av verdens beste restauranter. Deretter blir han med læremester Christopher Davidsen til satsingen på nye hotell Britannia i Trondheim.

I tillegg til norgesmestertittelen får Werkland delta i Nordisk mesterskap på Island neste år. Samtidig får han automatisk en plass i matkonkurransen «Årets kokk» i 2019.

Den nybakte norgesmesteren, som etterhvert får ansvaret for maten i Speilsalen på nye Britannia, har tro på Trondheim som restaurantby:

– Den vokser og det virker som det blir mer og mer vanlig for trøndere å dra på sånne plasser for å spise. Det er kult, for om du ikke klarer å selge det inn til lokalbefolkningen er det tungt å drive restaurant. Speilsalen blir litt eksklusivt. Det er der du tar med kona til sølvbryllupet. Det blir ikke hverdagsmat, men en opplevelse som alle burde prøve en gang i livet, sier han til Adressa (BAK BETALINGSMUR).

Vinneren av NM i kokkekunst, Håvard Werkland (til høyre) sammen med commis Vegard Breivik. (Foto: NKL)

Tolv finalister deltok i årets norgesmesterskap. De ble valgt ut blant 15 av Norges fremste faglærte kokker.

Flere av deltakerne i årets mesterskap har tidligere konkurranseerfaring fra NM, Årets Kokk og Bocuse dŽOr.

Til konkurransen var det valgt ut norske råvarer av høy kvalitet med lang historie, i kombinasjon med mer trendy og nye råvarer, ifølge Horecanytt:

Forrett: Hel, norsk piggvar oppdrett 2-3 kg og hel taskekrabbe fra Hitra eller Frøya. Reddikmix fra Hasle gård, sjalottløk fra Kåterud gård og Norsk Sellerirot. Retten skal bestå av piggvar som hoved råvare og de andre ingrediensene må inngå i retten.

Hovedrett: Ytrefilet av norsk urfe med fettkappe og mørbrad av Urfe. Norsk rosettkål, norsk svartkål og Tine smør. Retten skal bestå av både ytrefilet og mørbrad, de andre ingrediensene må inngå i retten.

Dessert: Valrhona Caraibe 66 % og Tine seterrømme, norsk hokkaidogresskar fra Østfold, lime, sitron og appelsin.

NKL og Trondheim Kokkenes Mesterlaug sto bak NM i kokkekunst 2018