Knallhelg i vente: Sol og tropevarme

Nyheter: Regnbygene som preget store deler av Midt-Norge tirsdag ser ut til å gli over i kjempevær og landsdelen kan se fram til en skikkelig knallhelg.

Kraftige regnbyger rammet Trøndelag tirsdag ettermiddag og målestasjonen Voll i Trondheim målte 25,6 millimeter. Nord i Trøndelag var det en del lyn og torden og nedbøren ser ut til å fortsette onsdag.

– I Midt-Norge blir det en del nedbør onsdag, men dette vil raskt passere og fra torsdag til lørdag ser det ganske lovende ut. På fredag og lørdag kan det bli svært gode temperaturer med opp mot 30 grader, sier statsmeteorolog Eldbjørg Moxnes til NTB.

Men det ser ut til at gleden i Midt-Norge blir kortvarig.

– Fra søndag av vil det komme litt nedbør og temperaturene vil synke litt igjen, sier Moxnes.

Fint i nord

Etter noen dager med litt kjøligere temperatur i Nord-Norge, ser det ut til at sommervarmen kommer tilbake i rasende fart i nord.

– Fra torsdag av vil begynne å etablere seg et høytrykk, og det går mot en veldig fin helg i nord med temperaturer godt over 25 grader, sier meteorologen.

For Nordlands del ser det ut til å komme litt spredt regn på søndag. Tromsø og Finnmark holder seg unna regnet med oppholdsvær.

– Det blir gode temperaturer i alle de tre nordligste fylkene og der setter de nok stor pris på sol og oppholdsvær, sier Moxnes.

Regnet kommer i sør

Fram mot helgen er det meldt høye temperaturer i hele Sør-Norge, men til helgen kommer det nemlig noe så sjeldent som nedbør.

– Det kommer regnbyger inn fra Sverige som etter hvert vil dekke hele Sør- og Østlandet. På lørdag vil det være snakk om ganske kraftige regnbyger med en del torden, og da vil temperaturen synke ned mot 20 grader, sier Moxnes, som legger til at tørkekrisen i landbruket og skogbrannfaren er ikke over ennå. Til det skal det enda mer regn til, ifølge Moxnes.

Før regnet slår innover den sørlige delen av landet, forventes nok en varmerekord.

– Fredag kan vi ligge an til å få årets varmeste dag, faktisk, med temperaturer godt opp på 30-tallet. Så det blir siste krampetrekning før vi får et gjensyn av den mer vanlige norske sommeren som vi er vant til, med litt mer normale sommertemperaturer og skiftende vær, spår meterologen.