Klagestormen øker i styrke etter Sophie Elise-bilde

Nyheter: Kringkastingsrådet har fått et stort antall klager som følge av et slettet Instagram-bilde fra influenseren Sophie Elise, som har en podkast hos NRK.

NRK og influenser Sophie Elise, som egentlig heter Sofie Steen Isachsen, har fått 1.321 klager, opplyser sekretær Erik Skarrud i Kringkastingsrådet til NTB.

– Det har bare i morgentimene i dag kommet et par hundre klager, sier Skarrud.

Bildet, som ble publisert søndag viser influenseren sammen med en annen kvinnelig kjendis. T24 vet at dette er Nora Haukland, som er kjæresten til Marius Borg Høyby.

Han er som kjent Mette Martit Høybys sønn.

Bildet er tatt foran et speil, der man kan se at kvinnen holder en liten pose med hvitt innhold. Mange har tolket innholdet som narkotika.

– Bildet har utløst nye reaksjoner, sier sekretær Erik Skarrud i Kringkastingsrådet til NTB.

Isachsen som rollemodell

Skarrud forteller at en del av klagene gjelder Isachsen som rollemodell og holdningene hun framhever.
«Livet blir cirka en milliard ganger morsommere når man bare gir faen», sto det i teksten under bildet, som ble slettet etter kort tid.

Det dreier seg om en rekke nye reaksjoner på at NRK har et samarbeid med Sophie Elise gjennom podkasten «Sophie & Fetisha», opplyser Skarrud. Også i høst kom det mange klager da podkasten ble lansert.

Det kommer etter planen en ny episode av podkasten torsdag.

Tar ikke stilling

Leder for Kringkastingsrådet Snorre Valen forteller til Kampanje at det ikke er tatt stilling til om saken vil bli behandlet i rådet.

– Det vil jeg ikke ta stilling til før jeg faktisk har det på bordet. Spesielt i saker som vekker mye oppmerksomhet, synes jeg det er greit å holde meg til saksgangen. Rådet får tilsendt alle henvendelser to uker før rådsmøtet. Noen dager før rådsmøtet gjør vi en egen vurdering og tar stilling til hvilke saker som behandles, sier Valen til Kampanje.

Neste møte i Kringkastingsrådet er 9. mars.

NTB har forsøkt å få en kommentar fra Sophie-Elise, så langt uten å lykkes.