Klæbo mistet lappen etter trafikkulykke på Byåsen

Nyheter: Ski-esset Johannes Høsflot Klæbo kjørte inn i en forankjørende bil i et kryss i Byåsen i Trondheim onsdag ettermiddag.

– Jeg kan bekrefte at Johannes har vært involvert i en påkjørsel. Det var en vanlig påkjørsel, med hans bil, sier far og manager Håkon Klæbo til VG.

Faren er selv er i Oslo, men har snakket med Johannes

Ingen dramatikk

«To biler og en fotgjenger involvert. Bil nr. 2 kjørte inn i bil nr. 1, som traff fotgjenger i gangfelt, jente 12 år. Mindre personskader. Sak opprettes», skrev Politiet i Trøndelag på Twitter.

– Det er ingen dramatikk i dette. Men vi vil heller ikke legge skjul på at det er Johannes som er involvert, sier Håkon Klæbo.

Bekreftet

Politiadvokat Tina Værnes i Trøndelag politidistrikt bekreftet overfor VG at det var en mann i 20-årene som har fått førerkortet midlertidig beslaglagt, og at vedkommende var sjåfør i den bakerste bilen.

Sommeren 2017 signerte skistjernen en avtale med Toyota, og høsten 2017 bestemte han seg for hvilken bil han skulle ha. 31. oktober landet valget på en Rav4 hybrid. Det er denne bilen som er involvert i ulykken på Byåsen.

Jourhavende jurist Tina Værnes i Trøndelag politidistrikt opplyser klokka 15.12 at fører av den bakerste bilen, altså Johannes Høsflot Klæbo, har fått førerkortet beslaglaglagt, ifølge Adressa (BAK BETALINGSMUR)

– Grunnlaget for førerkortbeslaget er at det foreligger skjellig grunn til mistanke for brudd på vegtrafikklovens paragraf 3 som blant annet omhandler krav om aktsomhet i trafikken, sier hun till avisen.

(©NTB)