Kjempesmell: Mistet storkunde etter 27 års samarbeid

Nyheter: Seddelpressa i konsernet er ikke hva den en gang var: For noen år siden var de 115 ansatte. I løpet av året er det 50 igjen på Polaris Trykk Trondheim.

» Bedre resultat for Polaris Media» melder Adresseavisen i dag og skriver om et første kvartal som i sum ble bedre enn samme periode i fjor.

Men for det som har vært seddelpressa i konsernet, er inntektene i fritt fall:

Inntektene i Polaris Trykk faller fra 96 millioner første kvartal i 2014, til 82 millioner i år 

Driftsresultatet (EBITDA) for trykkdelen er nær halvert, fra 21 millioner i fjor til 12 millioner i år, ifølge bransje-nettstedet Medier24

Og tøffere skal det bli: I kvartalsrapporten går det frem at VG avslutter et 27 år langt trykksamarbeid i Trondheim i midten av juni.

Steinar Bakken i Polaris Trykk AS vil ikke tallfeste hva VGs beslutning om å flytte det store trykkerioppdraget betyr for Polaris Trykk:

– Nei, det kan jeg ikke si – det blir litt for åpent. Men det er snakk om en betydelig kontrakt, sier Bakken til medier24.com

Trykkingen av aviser i Midt-Norge flyttes nå til Østersund. Dermed «sviktes» Polaris av sine egne eiere:  VGs eier er Schibsted, som også er en betydelig eier i Polaris Media ASA med rundt en tredel av aksjene.

– Et fritt land

– Det er et fritt land, og man går der man får best betingelser. Og jeg synes det er bra at man skiller på eierskap og konkurranse. Da har de nok fått et bedre økonomisk tilbud enn vi kunne gi dem, sier Bakken, til Medier 24.

Det samme sier konsernsjef Per Axel Koch til Medier24 torsdag morgen:

Nå økes tempoet på kuttprogrammene i Polaris Trykk:

– Vi var i ferd med å redusere fra 80 til 64 årsverk. Som følge av utviklingen kommer vi til å gå ned mot 50 årsverk på Polaris Trykk i Trondheim, sier konsernsjef Per Axel Koch, til nettavisa.

I fjor investerte trykkeriet i en ny trykpresse til 80 millioner som er leasingfinansiert over 10 år

Flere nyheter fra medieverden får du her