Kaster seg inn i kampen om sjefsjobben på NTNU

Nyheter: Fra før av har konstituert rektor Anne Borg meldt sin interesse for den prestisjefylte rektor-jobben. Nå kaster dekan Monica Rolfsen seg inn i kampen.

Hun bekrefter overfor Universitetsavisa at hun kommer til å søke på jobben som NTNU-rektor:

– Jeg har tenkt på dette en stund, men nå skjer det litt raskere enn jeg trodde det skulle gjøre. Jeg gjør det fordi jeg har lyst til å utvikle NTNU videre, og fordi jeg mener jeg har noe å bidra med. Det er mange interne prosesser det må jobbes med i tiden fremover, og mange baller som er kastet opp og som nå må tas ned. I tillegg har ABE-kuttene ført til at vi må jobbe mer effektivt og smartere, og det er jo dette som er fagfeltet mitt, sier Monica Rolfsen, dekan ved Fakultet for økonomi ved NTNU.

Politisk erfaring

Rolfsen peker også på den erfaringen hun har som dekan på et fakultet som favner alle campuser og alle de tidligere høyskolene:

– I tillegg har jeg jo endel politisk erfaring, både som rådgiver i departement, i partipolitikk og gjennom bystyret. Den erfaringen tror jeg er ganske nytting, og jeg tror det vil gjøre meg til en god leder både «innenriks» og «utenriks», sier Rolfsen til avisa.

Har snakket med rivalen

Rolfsen legger til at Anne Borg, som også har sagt at hun søker, har mer erfaring, men at hun likevel ønsker å prøve:

– Jeg og Anne Borg har snakket om dette lenge. At vi begge ønsker å søke neste gang stillingen lyses ut. Vi mener begge det er bra med intern konkurranse, og det er ikke noe fiendeskap oss to imellom, avslutter Rolfsen.