Kårer Miljøpartiet de grønne til valgkampens vinner

Kampen om Trondheim: MDG er av Kampanjes valgkampjury utnevnt som vinner av valgkampen. Partiet har fremstått som tydelige i tidenes mest rotete valgkamp, sier juryen.

Prisen ble utdelt på TV 2 søndag morgen av juryleder Terje Svabø og redaktør Knut Kristian Hauger i Kampanje.

– I tidenes mest rotete valgkamp, hvor de tradisjonelle styringspartiene har mistet grepet, fremstår MDG som tydelige, troverdige og lite vinglete. Feide de andre klimapartiene av banen og står bak valgkampens beste sitat: «Jeg elsker bomringen». Fortsetter de å mobilisere og særlig de yngre, kan partiet bli den store overraskelsen i 2021, heter det i juryens begrunnelse.

Kampanje har i nærmere 30 år kåret ett parti til vinner av selve valgkampen. Dette er første gang Miljøpartiet De Grønne vinner.

Stas

– Dette er veldig stas. Vi er aller mest opptatt av politikk, men det er også hyggelig å få anerkjennelse for en kampanje som også vi synes har vært vellykket, sier MDG-leder Une Bastholm.

– Vi har vært veldig tydelig på hva vi vil, og ikke bare hva vi ikke vil ha. Og jeg tror vi har klart å vise hvordan miljøsakene henger sammen, og at miljø og mennesker henger sammen, sier hun.

Miljøpartiet har skutt i været på meningsmålingene gjennom valgkampen. De ble også landets nest største parti i Barnas valg tidligere denne uken.

I 2017 ble SV kåret til vinner av valgkampen av Kampanje. For fire år siden var det Kristelig Folkeparti som stakk av med seieren.

(©NTB)