Kan komme 25 centimeter snø på 24 timer

Nyheter: Tette snøbyger i vente over hele Trøndelag.

Varslet gjelder fra søndag kveld, og det er sendt ut gult farevarsel fra Metreologisk Institutt da det kan komme 25 cm på 24 timer. I farevarslet heter det at «sårbare gjenstander og installasjoner bør beskyttes.

Om varslet slår til betyr det vanskelige kjøreforhold, snøfokk og at enkelte veier kan bli stengt.

Det er en kombinasjon av et sterkt lavtrykk og en kraftig jetstrøm som legger seg over Trøndelag, som sørger for en brutal avslutning på påskeferien:

– Fra om kvelden vil vinden komme opp i sterk kuling og kanskje liten storm på kysten, forteller vakthavende meteorolog Martin Granerød ved Meteorologisk institutt i Oslo, til Adresseavisen (BAK BETALINGSMUR).

Den sterke vinden kan vare til utover ettermiddagen på 2. påskedag. Mandag kan det også oppstå torden, spesielt langs kysten.

Værvarsel:  1. påskedag til tirsdag

Søndag 1. påskedag: Sørvestlig vind, opp i stiv til sterk kuling utsatte steder. Skyet. Regn. Fra om ettermiddagen nordlig og nordvestlig vind, opp i stiv kuling utsatte steder, om kvelden sterk kuling og kanskje liten storm på kysten. Overgang til sludd- og snøbyger. Utrygt for torden. – 1 til + 8 grader.

2. påskedag: Nordlig og nordvestlig vind, stiv til sterk kuling utsatte steder, kanskje liten storm på kysten først på dagen, om kvelden minkende til frisk bris. Hagl- eller snøbyger, fra om ettermiddagen gradvis avtagende bygeaktivitet. Kjøligere på dagtid. 0 – 5 grader.

Tirsdag 14. april: Sørvestlig vind, stiv kuling på kysten. Regn eller sludd, snø i indre strøk. Stigende snøgrense utover dagen. Mildere, særlig på dagtid. 1 – 8 grader.

Kilde: Meteorologisk institutt

Uvær stenger fjelloverganger

Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Uvær gjør at fjelloverganger i sør og nord er stengt første påskedag.

Søndag morgen ble E134 over Haukelifjell stengt på grunn av uvær, opplyser Vegtrafikksentralen sør på Twitter.

Også fylkesvei 53 Tyin-Årdal er stengt på grunn av uværet som råder, opplyser Vegtrafikksentralen vest. I vest er det også begrenset trafikk på riksvei 7 over Hardangervidda. Her er det stengt for alle kjøretøy under 7,5 tonn, mens tyngre kjøretøy får kjøre i kolonne over fjellet.

I nord var det også stengte veier som følge av uværet søndag, blant annet E6 over Saltfjellet, der det skulle gjøres en ny vurdering i 9-tiden. Uværet har også stengt fylkesvei 888 Bekkafjord-Hopseidet.

(©NTB)