– Jeg ble både innbilsk og smigret

Nyheter: Regioppgaven er tildelt Ellen Horn når Arve Tellefsen inntar scenen - og lar fiolinen spille andrefiolin.Det er nemlig musikeren selv, og hans lange liv, som skal stå i sentrum for forestillingen «Arve Tellefsen – et musikerliv».

«Møt mennesket, musikeren, artisten og brobyggeren Arve Tellefsen i samtale med Arild Erikstad», skriver Grappa i sin pressemelding. Her fremgår det videre at det også blir «vakre toner fra et langt liv på scenen».

Ble innbilsk og smigret

– Da jeg først fikk høre om ideen til en slags forestilling om mitt musikerliv, ble jeg både innbilsk og smigret, men etter at tanken på dette hadde sunket inn, ble følelsen av skrekk og gru dominerende. Hva har jeg å fortelle om som skulle interessere andre, sier Arve Tellefsen selv.

Fyller 85

I 2021 fyller Arve Tellefsen 85 år. Siden 1960-tallet har han vært sentral på klassisk-scenen i Norge, og karrieren har brakt ham langt ut av landet – til internasjonale høyder.

– Initiativtaker Helge Westbye foreslo at Arild Erikstad og jeg kunne samtale om opplevelser og inntrykk jeg har vært med på i et forholdsvis langt liv. Min beundring for hva Arild har bidratt med gjennom spennende musikk- og kulturprogram på NRK TV gjorde at jeg fikk lyst til å være med på dette selv om det fortsatt virket skremmende, fortsetter Tellefsen.

Forestillingsplan:

* Søndag 3. oktober, Britiannia, Trondheim.

* Torsdag 7. oktober, Marmorsalen, Sentralen, Oslo.

* Tirsdag 12. oktober, Kilden, Kristiansand.

* Mandag 18. oktober, Ole Bull Scene, Bergen.