Ikke-engelske filmer representerer nesten 40 prosent av Netflixs film katalog: Burde det være flere?

Nyheter: Netflix har blitt en del av husholdningen, og var tidlig ute med flere tjenester vi nå tar som en selvfølge fra leverandører av strømmesider.

Den siste tiden har streaming dominert nesten alle sektorer av underholdningsindustrien. Et godt eksempel er online gambling, der brukere kan sjekke et live-streamet spill eller mer tradisjonelle formater, som for eksempel LeoVegas spilleautomater.

Når det gjelder filmer og serier, nesten uansett hva du er interessert i, så finner du det på Netflix. Dokumentarer, serier og spillefilmer er bare et par tastetrykk unna. True Crime, fantasi eller romantiske komedier, alt under samme tak og enkle å finne. Men burde det være et mer variert utvalg? Det skal vi se nærmere på her.

Netflix

Først skal vi se litt på hva som gjør Netflix så spesiell. Netflix er som nevnt en strømmetjeneste som lar deg se både serier og filmer på nett. Alt du trenger å gjøre er å lage en konto, logge inn og la moroen begynne. Da kan du søke opp gamle favoritter, eller se de nye seriene som alle snakker om.

I tillegg lager Netflix sitt eget innhold. Det betyr at du finner serier og filmer her som kun er tilgjengelig på Netflix. Et velkjent eksempel på dette er dokumentarserien «Making of a murderer», en serie som kun var tilgjengelig på Netflix og som skjøt i popularitet da den ble utgitt.

En annen ting som Netflix var tidlig ute med, var å slippe alle episodene i en sesong av en serie på én gang. Slik slapp publikum å vente en uke for å finne ut hva som skjedde, og gjorde at «binging», som det blir kalt å sluke en serie raskest mulig, ikke bare ble en mulighet, men også et vanlig ord i vårt vokabular.

Hvordan bruke Netflix

Du kan se på filmer og serier på PC-en din ved å gå inn på nettsiden og logge deg inn, og hvis du er heldig nok til å ha en TV med en internettilkobling kan du like enkelt se på Netflix der. Hvis ikke kan du ofte benytte deg av Apple TV eller Google Chromecast, men det kommer litt an på teknologien din og TV-en du har.

Du kan også se Netflix på mobiltelefonen og nettbrettet ditt enten ved å gå inn på nettsiden eller laste ned appen deres, og slik kan du ta med deg underholdningen hvor enn du er. Du kan også få sett den nyeste serien uten å måtte vente til TV-en er ledig.

Et stort utvalg

Det er ikke til å nekte for at Netflix har et bredt utvalg av underholdning. Uten å ha et stort bibliotek fylt opp av serier, dokumentarfilmer og spillefilmer hadde det ikke spilt noen rolle hvor enkelt det var å bruke Netflix eller hvor raskt nye episoder kom. Hvis du har sett alt siden har å by på er det ingen grunn til å fortsette med abonnementet. Derfor må strømmetjenester som Netflix ha litt av alt, men har de noe for alle?

Amerikanske og engelske serier og filmer dominerer utvalget vi har tilgang til på TV-skjermene våre og i kinosalene, men det er ikke alt verden av underholdning har å by på. Anime, altså asiatisk animasjon, er ikke lenger fremmed for mange av oss, og har sin helt egen fanbase som strekker seg over hele verden. Indias svar på Hollywood, altså Bollywood, lager både spillefilmer og serier som kan konkurrere med det meste både i fortelling og estetikk. Latinamerikanske filmer og serier må også nevnes. Det er en fellesbetegnelses for filmer og serier som er laget på spansk, og med karakterer, kostymer og steder fra den spansktalende delen av verden.

Noe for alle

Engelsk er kanskje det språket som er mest utbredt i verden, men den engelske og den amerikanske kulturen er ikke like lett å kjenne seg igjen i for alle. Rett bak engelsk kommer mandarin, morsmålet i Kina, Hindi, som er førstespråket i India, og spansk, som er førstespråket i nesten alle de latinamerikanske landene. Med tanke på dette burde vel kanskje utvalget til Netflix også bli litt mer variert, slik at det er noe der for alle, ikke bare for de som liker amerikanske romantiske komedier eller engelske mordmysterier.