Tente på hytta mens kona, datteren og svigermor var til stede: Etterpå ble han funnet i snøfonna med en ladd hagle

Nyheter: En mann i 50-årene er dømt til tre års fengsel etter at i april han tente på sin egen hytte mens datteren, kona og svigermora var i hytta.

Politiet fikk melding om brannen i Bugøyfjord i Sør-Varanger klokken 5.35 den 8. april i år, og alle nødetater og redningshelikopter ble sendt til stedet.

Hytta var overtent da nødetatene kom fram.

Mannen i 50-årene var ifølge dommen full da han helte bensin flere steder i hytta mens hans mindreårige datter lå og sov i andre etasje. Etter at mannen natt til 8. april sendte flere tekstmeldinger til kona, ble kona bekymret for datteren og dro til hytta sammen med sin mor.

Det er fulle hus for tiden, og vi anbefaler sterkt å booke bord på forhånd! Dessverre må vi ofte avvise hyggelige gjester i døren. Ring oss mer enn gjerne, eller send en mail til booking@trollrestaurant.no 😃

Posted by Troll on Måndag 19. juli 2021

Tok fyr i håret til svigermoren

Da kona ankom hytta, fortsatte mannen å helle bensin ut over gulvet, og tente på bensinen med en lighter. Det tok også fyr i bensinkanna, men svigermoren fikk tatt med seg den brennende kanna ut av hytta. Mens hun bar kanna, tok det fyr i håret og klærne hennes, og hun fikk andregradsforbrenning på hånden.

Datteren våknet etter at det hadde tatt fyr i hytta. Ifølge kona nådde flammene datteren til skuldrene da hun sto i døråpningen til soverommet sitt, men hun fikk dempet flammene ved å kaste et klesplagg over dem og kom seg ut av den brennende hytta.

I retten innrømmet mannen at han hadde startet brannen, men sa at han ikke ønsket å skade noen. Retten mente på sin side at ildspåsettelsen var forsettlig, og at brannen lett kunne medføre tap av menneskeliv.

Ble funnet i snøen med ladd hagle

Etter å ha tent på hytta, tok mannen med seg en ladd hagle og kjørte av gårde på en snøscooter. Han ble funnet av et tilfeldig forbipasserende vitne, liggende i snøen ved siden av snøscooteren noen hundre meter fra hytta etter å ha kjørt inn i et tre.

Mannen sa i retten at han ikke husket dette, men kjente seg skyldig i tiltalepunktene. Han kjente seg også skyldig i å ha tatt bilder av en meldingsutveksling mellom kona og en annen mann, og ha lagt dem ut på Facebook-siden sin.

I alt ble mannen dømt til tre år og én måneds fengsel. I tillegg må han ut med mellom 100.000 og 150.000 kroner i erstatning til kona, datteren og svigermoren.