E.C Dahls hyller lamorampen med nybrygget øl

Nyheter: Denne uka ble E.C Dahls skummende nyskapning "Ramp Pale Ale" plassert ut i hyllene til dagligvarebutikker over hele landet.

Da bryggerimester Wolfgang Lindell kom til Trondheim for å bygge opp mikrobryggeriet hos E.C. Dahls bryggeri var en av oppgavene han tok på seg å formidle historiene til nabolaget, der den beryktede lamo-rampen i sin tid regjerte:

En skål for Lamo-rampen

– I dag vet vi at «Lamo-rampen» var godtfolk som kjempet og vant kampen mot sanering av området. I dag er det betegnelsen på et kreativt, hardtarbeidende og hyggelig miljø. Folk du gjerne vil dele noen øl med. Dette brygget er derfor vår skål for Lamo-rampen. Ramp Pub & Spiseri er dessuten navnet på nær-kroa vår. Så la gjerne dette ølet også være en hyllest til alle nær-kroer land og strand rundt. Og de lokale rampene som måtte henge der, sier bryggeriambassadør Kristian Berger, til Vinpuls.

Samarbeid

Bryggeriet har samarbeidet tett med sentrale personer i nabolaget under forberedelsene til bryggingen av det nye Ramp-ølet. Kristian Berger nevner spesielt Nikolai Nilsen fra Ramp og Mellomveien, Stig Gjerstadli, gründer bak Taqueros Taco & Tequila og Erik Bruset (Børek) fra G.O.D.S.

– Ølet er ikke brygget for Ramp Pub & Spiseri spesielt. Men det er brygget på premissene til folk som står bak eller vanker der, forteller Berger til Vinpuls.

Crisp pale alea

Ramp Pale Ale er en lys, frisk og crisp pale ale. Den er brygget med pilsner- og karamellmalt og bærer tydelig preg av tørrhumlingen der Lindell har benyttet Mosaic-humlen.

Ifølge Dahls-reklamen fungerer Ramp Pale Ale godt som en tørsteslukker i strandkanten eller på fjelltoppen, men trives også svært godt i selskap med taco, pizza, burgere eller et rekesmørbrød med god majones, litt dill og sitronbåter.