Dette huset kan fylle vakumet etter rockeklubbene Blæst og Familien

Nyheter: Dora 3 har lagt frem sine planer for et nytt kulturhus på Solsiden for bystyrets kulturkomite.

Rett før jul la Stein Vanebo og Børre Johnsen frem sine  planer om et nytt kulturhus ved Dokkhuset på Solsiden i Trondheim.

I dag har de vært hos politikerne for å gjøre seg lekre, og får god respons.

Kulturgrunderne ser for seg et hus med en scene i første etasje med plass til 300 publikummere.

I andre etasje planlegger de en scene med kapasitet på cirka 100, i tillegg til kontorer.

Huset er også tiltenkt en funksjon som hovedkvarter for Dora 3, det nyetablerte managementselskapet som skal bistå trønderske kultur- og næringsaktører.

– Byen trenger en arvtaker etter Blæst. Dette kan være det, men også mye mer. Dette er folk som kan drive kultur som næring og som har gjort det i mange år. Det er først og fremst et forretningskonsept, ikke et kommunedrevet kulturhus, og jeg har tillit til at de er i stand til å vurdere markedspotensialet,  sier Erling Moe (V), medlem av bystyrets kulturkomite til Adresseavisen (BAK BETALINGSMUR)

DEBATT: – Jeg føler ærlig talt skadefryd over at Blæst har gått i grava

Også nestleder i komiteen Julie Indstad Hole (Ap), er positiv til planene:

– Jeg liker at vi har et rikt kulturliv i Trondheim, og at ulike aktører kommer med nye ideer og har lyst til å få til nye ting i byen vår. Det vil vi automatisk støtte, uansett hvor forslaget kommer fra. Vi trenger gode innspill både rundt kulturbygg og nye scener. Trondheim trenger mindre scener der unge musikere kan få lov til å utvikle seg og blomstre, sier Hole til avisa.

Planene om å bygge på friområdet ved Dokkhuset har også møtt mye motbør. Flere har hevdet at området ikke bør bebygges og Pstereo-sjef  Bård Flikke har tidligere avfeid planene som et «luftslott» som er langt fra egnet til å fylle tomrommet etter musikkscenene Blæst og Familen.