Horneland frigitt – striden med Rosenborg løst

Nyheter: FK Haugesund lar Eirik Horneland gå umiddelbart. Striden med Rosenborg om trenerens jobbskifte er dermed løst.

Saken oppdateres

Også assistenttrener Karl Oskar Emberland fristilles fra kontrakten med Haugesund med umiddelbar virkning, opplyser FKH i en pressemelding mandag kveld, skriver VG.

– Partene er glade for at saken er løst, og ønsker Eirik og Karl Oskar lykke til med nye utfordringer i Trondheim, heter det i pressemeldingen.

Den sier ikke noe om vilkårene for overgangen til de to trenerne.

Forhandlinger mellom de to klubbene i helgen førte ikke fram, og trenerduoen stilte derfor til årets første trening med FK Haugesund mandag. Ifølge VG har det vært stor avstand mellom Rosenborgs tilbud om kompensasjon og FK Haugesunds krav for å la trenerne gå før kontraktsperioden er omme.

Kjernen i diskusjonene mellom klubbene og trenerne er hvilken kontrakt som skulle legges til grunn og hvor lang oppsigelsestid Horneland hadde. Han selv og Rosenborg mener den avtroppende Haugesund-treneren hadde én måneds oppsigelsestid i sin kontrakt. FKH mente derimot at de har terminert en treårskontrakt Horneland skrev under på i oktober, og at det var den forrige kontrakten som var gjeldende. Den kontrakten løp fram til 30. november 2019 og skal ikke ha hatt noen klausuler som tillot at RBK kunne hente ham, med mindre han ble frikjøpt.

Fakta om trenersagaen i Rosenborg

Rosenborg står stadig uten hovedtrener etter sparkingen av Kåre Ingebrigtsen sist sommer. Slik har saken utviklet seg:

* 19. juli 2018: Rosenborg sparker hovedtrener Kåre Ingebrigtsen og assistenttrener Erik Hoftun midt i sesongen. Begrunnelsen var at utviklingen hadde vært for dårlig, og at RBK ønsket å løfte seg. Akademidirektør Rini Coolen overtar treneransvaret inntil videre.

* 20. juli: Rosenborg-spillerne sender ut en pressemelding der de ber klubbens styre om å gjeninnsette Ingebrigtsen som hovedtrener. De neste dagene følger flere ordvekslinger mellom Ingebrigtsen/Hoftun og RBK-styreleder Ivar Koteng der de beskylder hverandre for å snakke usant.

* 26. juli: Koteng anslår at Rosenborg vil ha sin nye hovedtrener på plass rundt 1. desember. Coolen skal lede laget minst fram til den datoen.

* 11. september: Ingebrigtsen og Hoftun bestemmer seg for å gå til rettssak mot Rosenborg på grunn av det de mener var usaklige oppsigelser. RBK mottar stevningen 26. september.

* 23. oktober: Rettssaken mellom Rosenborg og de sparkede trenerne berammes til 21.-24. januar i Sør-Trøndelag tingrett.

* 11. november: Rosenborg vinner Eliteserien én runde før slutt.

* 2. desember: Rosenborg slår Strømsgodset 4-1 i NM-finalen og sikrer dermed dobbelttriumf med Coolen som trener.

* 8. desember: VG skriver at Sarpsborg-trener Eirik Bakke har takket nei til å bli hovedtrener i Rosenborg. Dette bekreftes av Sarpsborgs styreleder Cato Haug.

13. desember: Haugesund-trener Eirik Horneland har takket nei til å bli Rosenborg-trener, skriver VG.

18. desember: Coolen får ikke fortsette som Rosenborg-trener, opplyser sportslig leder Stig Inge Bjørnebye til Adresseavisen. Nederlenderen returnerer til jobben som akademisjef i klubben.

20. desember: Koteng sier til TV 2 at han regner med å ha den nye treneren klar til den første uken i 2019. Samtidig blir det stadig flere rykter om at Horneland er mannen RBK har landet på.

23. desember: Rosenborgs supporterklubb, Kjernen, publiserer et åpent brev til klubbstyret der det advarer mot å ansette Horneland som hovedtrener. Kjernen vil heller ha ham som assistent.

25. desember: TV 2 erfarer at Kåre Ingebrigtsen har takket nei til å bli trener i Haugesund dersom Horneland forsvinner.

3. januar 2019: Rosenborg presenterer Horneland som sin nye hovedtrener og Karl Oskar Emberland som assistenttrener. Senere samme dag reagerer FK Haugesund på ansettelsen og sier de vurderer å gå rettens vei for å få opphevet ansettelsen. FKH hevder å ha terminert kontrakten Horneland signerte i oktober 2018, der han har én måneds oppsigelsestid.

4. januar: Ivar Koteng avlyser seansen der Horneland offisielt skulle presenteres som trener og holder pressekonferanse om trenerbråket. Han hevder at Rosenborg har tilbudt Haugesund 1,1 million kroner for å hente Horneland før oppsigelsestiden utløper. Samtidig fastholder han at Horneland starter i RBK 1. februar.

6. januar: Det blir brudd i forhandlingene mellom Rosenborg og Haugesund. Klubbene står angivelig langt fra hverandre når det gjelder kompensasjon for Horneland og Emberland.

7. januar: Horneland leder årets første Haugesund-trening. Koteng sier at han har gitt opp å bli enig med Haugesund om en overgangssum før 1. februar. Samtidig skriver VG at FKH har bedt om over seks millioner kroner i kompensasjon.

8. januar: FK Haugesund lar Eirik Horneland gå umiddelbart. Striden med Rosenborg om trenerens jobbskifte er dermed løst.