Hamstrer dyrefor: En kunde kom inn og kjøpte 20 kilo kattemat

Nyheter: Myndigheter og matkjeder ber folk roe seg ned, men i går var det tilløp til hamstring i byens matbutikker. Men også mat til firbeinte gikk unna. Dyrebutikken Musti har aldri solgt mer dyrefor enn de gjorde i går:

På dyrebutikken Musti ved City Syd tok det av og omsetningen gikk i taket:

– Hadde vi ikke hatt kampanje nå, har vi vært tom for hundefor. Vi bestillte derfor tre paller ekstra med fôr på grunn av en kampanje vi har, forteller butikksjef Elisabeth Hansen.

Hun tror noe av grunnen til omsetningshoppet kommer av at det er snart helg og at mange som må jobbe hjemmefra tar langhelg:

– De fleste kundene som var innom i dag tok med seg i snitt to sekker med fôr. En kunde kom inn og kjøpte 20 kilo med kattemat. Hun fortalte at hun ikke har tenkt seg ut de neste ukene.

Det er rekordhandel for butikken på Tiller. De har aldri solgt så mange sekker med for på en dag.

Fredags morgen holder Musti- butikkene møte på Skype og da blir det klarlagt hvilke nye tiltak kjeden skal innføre i forbindelse med korona-pandemien:

– Vi har allerede innført en rekke tiltak. Hunder er også smittebærere, så derfor har vi klappeforbud på dyrene som kommer innom butikken. I tillegg har vi sluttet med å klippe klør som er en gratistjeneste vi utfører. Vi må vaske kontatkpunktene ofte, kasseskjermer og hender vaskes ofte med antibac, forteller Hansen.

Musti-kjeden har også besluttet å stenge butikkene klokken 18 på hverdager.