Godværet holder seg fram til helga over hele landet

Nyheter: Har du smakt det første sødmefylte snev av sommer? Slapp av. Du kan nyte det fram mot ei helg der de første sommerdagene ebber ut men fortsatt er varme og gode.

Et sterkt høytrykk setter nemlig sitt markante preg på værbildet og gir flott sommervær over hele landet.

– Det blir fortsatt sol og varmt over hele landet.

Mannen bak denne klisjéfylte værmeldingen som tatt ut fra den gamle slageren om Meteorologisk institutt som melder sol, er vakthavende meteorolog Martin Granerød.

Skyfritt og varmt

Fra helt i sør til lengst nord i landet lå det onsdag ettermiddag veldig lite skyer, og temperaturen nådde behagelige deler av kvikksølvet. I Oslo nærmet det seg 25 grader, Trondheim 24,2, Bergen 22,6 og Tromsø 21,8, Finnmarksvidda 24 grader.

– Det er over 20 grader i så å si hele landet. Høytrykket blir i alle fall liggende i ro torsdag. Men fredag begynner høytrykket å sive østover, sier Martin Granerød.

Det betyr at Vestlandet fredag kan vente at det kommer skyer. De samme skyene vil gå opp til Møre og Romsdal og Trøndelag lørdag.

Knallvær

På Sør- og Østlandet blir det mer litt skiftende skydekke lørdag og søndag. Vi vil gå fra knallvær til lettskyet med hyggelige temperaturer over 20 grader i sør og i øst.
I Nord-Norge blir det rett og slett kaldere inn i helga. Fra 14–23 grader som onsdag og ned til 10–12 grader i innlandet og 2–6 grader på kysten.

Det er utstedt hele tre ulike farevarsler i deler av Nord-Norge. På samme tid som det er stor gressbrannfare, er det også stor fare for sørpeskred og flom.

– Dette skyldes nok at det er varmt i nord nå, men også store snømengder, sier meteorologen.