Fotballfamilien tok avskjed med Bjørn Hansen

Nyheter: Fotballprofilen Bjørn Hansen ble bisatt tirsdag. Fiolinisten Arve Tellefsen spilte da RBK sa farvel til en av sine mest anerkjente menn.

Hansen ble 79 år og hadde et langt liv innen fotballen, og han var i lengre perioder Nils Arne Eggens høyre hånd i Rosenborg. Hansen var også assistent under Egil «Drillo» Olsen på landslaget.
Eggen: – Bjørn har spilt en avgjørende rolle for RBKs suksess

Amazing grace

Hansen spilte i sin tid på øverste nivå i norsk fotball. Han trente også aldersbestemte landslag. Trønderen var også delaktig som trener da RBK ble seriemester i 1985.

Han ga seg som hovedtrener 21. august det året, mens Arne Dokken fikk treneransvaret ut sesongen.

En rekke fotballpersonligheter var til stede under bisettelsen der «Amazing grace» ble spilt da båren ble båret ut av Vår Frue kirke.

Anerkjennelse

– Det er noen som vises best når de ikke er der, og Bjørn gjorde en jobb som ikke alltid var veldig synlig. Han hadde ikke behov for veldig mye oppmerksomhet, men samtidig vet jeg at han satte veldig pris på den anerkjennelsen som han ble vist de siste årene. At han ble omtalt som trenerlegende, at han fikk sin del av anerkjennelsen av de resultatene og det fundamentet som ble bygget i Rosenborg, sier Ola By Rise, til Adresseavisen.