Dødsfallet på Ranheim: De to mennene som er siktet bodde på samme sted som avdøde

Nyheter: Det er enda ikke påvist noen sikker dødsårsak etter at en ung mann ble funnet død på Ranheim i Trondheim tirsdag. To menn er fremdeles siktet i saken.

I en pressemelding onsdag skriver Trøndelag politidistrikt at den avdøde 19-åringen ble obdusert ved St. Olavs hospital tirsdag ettermiddag og at politiet mottok den foreløpige obduksjonsrapporten samme kveld.

– Det er ikke påvist noen sikker dødsårsak. Endelig obduksjonsrapport ventes i løpet av to–tre måneder, skriver politiet.

Påtalefaglig etterforskningsleder Aleksander Tokle sier til NTB at obduksjonen heller ikke har gitt politiet noen flere svar på hva som har skjedd med mannen.

– Vi vet ikke hvordan han døde, og vi vet heller ikke hva som har skjedd på stedet den aktuelle natten og formiddagen, sier Tokle.

– Bodde på samme sted som avdøde

Mannen ble ifølge Adresseavisen funnet død innendørs på en privat adresse tirsdag formiddag. Politiet ble varslet klokken 10.12 av AMK-sentralen.

Det var to menn, som ifølge avisen er i 50- og 60-årene, som meldte fra om dødsfallet. Disse hadde først status som vitner, men i lys av informasjon som kom fram i den innledende etterforskningen, ble de to siktet for å ha hensatt den avdøde i hjelpeløs tilstand.

Christian Wiig, som er forsvarer for en av de siktede, sier til TV 2 at de to mennene bodde på samme sted som avdøde.

Tokle vil ikke si om politiet sitter på samme informasjon.

– Jeg vil ikke si noe nå om hvilken tilknytning vi mener de to har til den siktede. Dette er helt sentrale spørsmål i etterforskningen.

Har avgitt frie forklaringer

Begge ble avhørt tirsdag ettermiddag og kveld. Begge nekter straffskyld, og politiet vil fortsette avhørene.

– De har avgitt innledende, frie forklaringer der de får fortelle hva de ønsker uten å bli konfrontert med opplysninger politiet sitter på. Vi vil stille oppfølgingsspørsmål ved senere avhør, sier politiadvokaten.

Det er enda ikke tatt stilling til om de to skal fremstilles for fengsling. En eventuell framstilling kan skje torsdag.

– Dette er en stor og omfattende etterforskning der vi gjennomfører avhør og samler inn informasjon. Onsdag kveld vil vi ta et møte og se på bevisbildet, og vurdere om det er grunnlag for å fremstille én eller begge for fengsling, sier Tokle.

Politiet har bedt om tips fra publikum og har fått flere henvendelser.

(©NTB)