Foodora-syklister går ut i streik

Nyheter: 102 syklister i matleveringstjenesten Foodora tas tirsdag ut i streik etter at selskapet og Fellesforbundet ikke klarte å bli enige om en tariffavtale.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Trondheim24s redaksjonelle dekning av byens blomstrende restaurantbransje støttes av ASKO Servering – stolt leverandør av produkter, tjenester og matfaglig kompetanse til Trondheims restauranter. 

VI HAR MARKEDETS BREDESTE GROSSISTSORTIMENT OG MEST INSPIRERENDE NETTHANDEL. TA KONTAKT MED ASKO SERVERING

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
Partene meldte mandag ettermiddag at forhandlingene hadde brutt sammen.

– Vi har fremmet krav om tariffavtaler på vegne av våre medlemmer. Det er svært spesielt at et selskap som tar mål av seg å være en seriøs aktør, nekter ansatte denne rettigheten, sier leder Jørn Eggum i Fellesforbundet.

Gjør det umulig å fortsette drift

I en pressemelding skriver Foodora at selskapet synes det er synd forhandlingene ender i konflikt. Motparten har vært Norsk Transportarbeiderforbund (NTF), som nå er del av Fellesforbundet:

– Det initielle forslaget fra NTF og Fellesforbundet vil bety at lønnen vil øke fra nåværende nivå til 314 kroner i timen. Det er urimelig. Da er det ikke noe poeng å ha en bedrift som vår i Norge, sier Foodora-sjef Carl Tengberg til E24.

– Kravene i forslaget fra NTF ville gjort det umulig for oss å fortsette driften vår med fast ansatte bud i Norge, sier han og opplyser at de totalt har over 600 ansatte i Norge.

Han sier at selskapet har fast ansettelse som norm for syklistene, og at de kan bli nødt til å gå bort fra dette dersom de NTF skulle få gjennomslag for sine krav.

Klubbleder Espen Utne Landgraff mener Foodora framstiller det som at tariffavtalen ikke vil komme syklistene til gode.

– Avtalen syklistene ønsker, er tilpasset våre behov, men ledelsen avviser å forhandle om de konkrete vilkårene, sier han.

(©NTB)