Fats Dominos trønderske venn hedrer legenden på radio

Nyheter: Førstkommende helg skal musikklegenden Fats Domino, som døde i forrige uke, hylles på radio av sine norske venner.

Det er den riksdekkende DAB-kanalen Radio Vinyl som står for minnesendingen som hedrer pianisten og rock’n roll-pioneren som også var norgesvenn.

I løpet av en årrekke med hyppige besøk til Norge møtte Fats Domino flere nordmenn som han gjorde et uutslettelig inntrykk på – blant dem en annen pianist, den unge Stephen Ackles. Han stiller i helgens sending.

Arrangerte konserter

Det gjør også Fattys trønderske venn gjennom 30 år, Ola Edvard Myhre, melder radiokanalen. Det var han som arrangerte mange av amerikanerens norske konserter.

Fats Domino under en konsert på Chateau Neuf i Oslo i 1987. Foto: Henrik Laurvik / NTB scanpix

– Hans musikk har gitt oss enorm glede og vil heldigvis leve videre, sier Myhre, som også var flere ganger på besøk i Dominos hjem i New Orleans.

Programvert for fredagens minnesending er Leif-Erik Forberg, som ifølge pressemeldingen har klart å finne frem til et opptak der Putin, angivelig en Fats Domino-fan, synger «Blueberry Hill».

Radio Vinyl satser på det de karakteriserer som gullalderens musikk og historier fra 1950-, 60- og 70-tallet.

Her kan du se et 25 år gammelt opptak da Fats ga en privat konsert i Ola Myhres hjem som på den tiden bodde i New York: Her ser du artistlegenden fremføre «Going to the River»: