– Et svært vellykket prosjekt for Trondheim

Nyheter: Verftsgata 2 i Trondheim, Sørenga og Aker Brygge i Oslo er de tre nominerte til Cityprisen 2016.

Prisen skal skape oppmerksomhet om vellykkede eiendomsprosjekter. Cityprisen og Citykonferansen eies nå av bransjeforeningen Norsk Eiendom og NE kunnskap.

Som det fremgår av kriteriene setter Cityprisen fokus på prosjekter som er nyskapende, økonomisk vellykkede og slik utformet at de bidrar positivt til sine omgivelser.

Den deles ut på Radisson Blu Plaza Hotell 11. februar.

«For Trondheim som by er også dette et svært vellykket prosjekt. Byens befolkning utnytter uteområdene i prosjektet til rekreasjon og benytter seg av servicetilbud, ikke minst ved at prosjektet utnytter kvalitetene knyttet til nærheten til elven. Den oppbrutte fasaden mot kaikanten og de gjennomgående godt opparbeidede bygulvene rundt huset er en klar styrke. Et viktig grep har vært å etablere mange innganger på bakkeplan til de utadrettede funksjoner. Dermed bidrar prosjektet til å aktivisere bymiljøet rund seg. NTNU har også vært involvert i planleggingen av en lyd og bildeinstallasjon i parken som skal profilere både Adresseavisa og teknologihovedstaden», skriver juryen i en melding.