Et nydelig balansert øl som passer like bra til kraftig mat som til kos på altanen

Nyheter: Ukens øl: Haandbryggeriet - Fyr og flamme.

Foto: Lasse Berre/Tommy Holen Helland

Mandag 14.juni er det spesialslipp for øl på ØL+ og på vinmonopolet.no. En av nylanseringene er Fyr og Flamme fra Haandbryggeriet. Denne har vært tilgjengelig før på flaske, men nå kommer den i en mer miljøvennlig og forbedret forpakning i boks.

Fakta om skribenten og spalten 'Ølhunden anbefaler'.

? Tommy Holen Helland er en av Trondheims mest profilerte ølentusiaster og har i mange år vært en aktiv ølskribent på Tommys ølblogg

? Han er også en mye brukt foredragsholder innen temaet øl og har arrangert utallige prøvesmakinger.

? Helland  har også bakgrunn som redaktør i Ølportalen og var i sin tid en av grunnleggerne av nettstedet.

? Til daglig er han kjøpmann, og har siden 2015 drevet ølutsalget Gulating Byhaven i Trondheim.

? Helland har også vært medlem av dommerkomiteen i Norbrygg, han har vært leder av Bryggerifestivalen i Trondheim og finaledommer i Norbryggs juleølkonkurranse.

? Denne spalten lages uavhengig av Gulating og er underlagt redaksjonelt redaktøransvar. Helland anmelder øl både fra uavhengige utsalgssteder, Vinmonopolet og fra dagligvarehandelens sortiment. Hovedvekten av utvalget vil være fra trønderske bryggerier.

Et av Norges første handverksbryggerier

I Drammen, under Norges lengste bro, ligger et av Norges første handverksbryggerier – Haandbryggeriet. De startet opp i kjølvannet av Nøgne Ø, og har vært et av Norges mest innovative bryggerier fra starten av. De var det første bryggeriet som laget kommersielt surøl, og de har alltid vært på søken etter de spesielle, og nye, øltypene. Det siste de har gjort, og som de har gjort særdeles bra, er å brygge den relativt nye ølstilen NEIPA – New England India Pale Ale.

Ukens anbefaling derimot, er en klassisk West Coast IPA. Det første brygget ble laget i forbindelse med en årlig ølfestival arrangert av det nederlandske bryggeriet De Molen. Hvert år ber De Molen bryggeriene som kommer på festivalen om å lage en egen versjon av et øl De Molen har i sortimentet. Valget dette året ble Vür und Flamme, eller på norsk; Fyr og Flamme.

I fyr og Flamme finner jeg lette karamelltoner og et klassisk sitruspreg fra humlene. Det er et nydelig balansert øl som passer like bra til kraftig mat som til kos på altanen en sen sommerkveld i juni.

Hva: Haandbryggeriet, Fyr og Flamme
Prosent: 6,5%
Forpakning: 0,5l boks
Pris: 73,- pluss pant

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Trondheim24s redaksjonelle dekning av byens restaurantbransje støttes av ASKO Servering – stolt leverandør av produkter, tjenester og matfaglig kompetanse til Trondheims restauranter. 

VI HAR MARKEDETS BREDESTE GROSSISTSORTIMENT OG MEST INSPIRERENDE NETTHANDEL. TA KONTAKT MED ASKO SERVERING

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………