Her er produktene som skal få Friele til å sette kaffen i vrangstrupen

Nyheter: - Vi ønsker å ta opp kampen med Friele. Begrepet «Frokostkaffe» har de vært alene om lenge nok, sier adm. dir. i Kjeldsberg Kaffebrenneri, Odd Strand, som troppet på som sjef ved det tradisjonsrike brenneriet i 2009.

– Vi ønsker å ta opp kampen med Friele. Begrepet «Frokostkaffe» har de vært alene om lenge nok.

Det sier administrerende direktør i Kjeldsberg Kaffebrenneri, Odd Strand, som troppet på som sjef ved det tradisjonsrike brenneriet i 2009.

Nå økes trykket på produktutvikling. Kampen står ved frokostbordet. En ny serie frokostkaffe er en av de store satsningene:

– Norge er på verdenstoppen i kaffekonsum. Etter finnene, drikker nordmenn mest kaffe i hele verden. Forbrukerne er blitt mer kresne, og interessen for kvalitetskaffe er økende. Vi har derfor foretatt en ansiktsløftning av vårt sortiment, med fokus på økt kvalitet. Vi gleder oss til å lansere dette i midten av februar, fortsetter Strand.

VIL BLI KAFFEKONGE. Administrerende direktør i Kjeldsberg Kaffebrenneri, Odd Strand troppet på som sjef ved det tradisjonsrike brenneriet i 2009.

Har slitt med vekst og lønnsomhet

Kjeldsberg Kaffebrenneri har drevet med kaffe siden 1856. Brenneriet holder til på Nyhavna i Trondheim, hvor det produseres og distribueres kaffe til REMA 1000 og Bunnpris.

Kjeldsberg kaffe har de siste årene har hatt utfordringer både med hensyn til vekst og lønnsomhet.

Nå satses det imidlertid for fullt på at nye, moderniserte produktlinjer kan vippe Norges regjerende kaffekonge, Herman Friele, ned fra tronen:

I dag er Kaffehuset Friele AS er en pengemaskin. I 2011 omsatte kaffehuset for nærmere 800 millioner kroner, og leverte et resultat før skatt på 34,5 millioner kroner.

– Vi lover at Kjeldsberg Frokostkaffe skal gi deg den beste starten på dagen. Kaffen består av kvalitetsbønner fra flere land, den er kraftig, rund og god på smak. Den er mørkere brent og gir en ordentlig kickstart på dagen, avslutter sier Strand.

Kjeldsberg satser for fullt på at nye, moderniserte produktlinjer kan vippe Norges regjerende kaffekonge, Herman Friele, ned fra tronen.