Eirin (22) ble nesten drept av sin egen hest: Nå er hun tilbake som kusk

Nyheter: 15 måneder etter ulykken som nesten gjorde henne lam var Eirin Sørmo tilbake i sulkyen tirsdag kveld. I Frankrike.

14. juli 2018 ble 22 år gamle Eirin Sørmo nær drept av sin hest Rofstad Odin. Kaldblodshingsten reagerte på lukten fra en annen hingst Sørmo akkurat hadde vært i kontakt med, og gikk til angrep på trønderjenta. Rofstad Odin bet seg fast i nakken på Sørmo og slengte sin oppasser gjentatte ganger i bakken. En snarrådig venninne fikk jaget hesten unna, og reddet mest sannsynlig livet til Sørmo. Fire brudd i nakken, en punktert lunge og en skadet hovedpulsåre til hjernen ble resultatet, og legene fryktet at hun i verste fall ikke ville kunne gå ved egen hjelp igjen.

Dramatikk før løpet startet

Mot alle odds var 22-åringen tilbake i kuskesetet tirsdag kveld. Arenaen var Vincennes, den legendariske travbanen i Paris. Anledningen var at European Trotting School Assosiation hadde invitert elever fra medlemslandene til å kjøre utdanningsløp.

Dramatikk ble det i minuttene før løpet skulle starte. Sørmos hest i løpet, Break de Bertrange, var uregjerlig og trønderjenta falt ned mellom sulkyen og hestens bakbein.

Våkne funksjonærer oppdaget raskt hva som var i ferd med å skje, og fikk Sørmo vekk fra den dramatiske situasjonen.

Da løpet vel kom i gang serverte 22-åringen fra Trøndelag sin hest et perfekt løpsopplegg, men Break de Bertrange var rett og slett ikke god nok til å få med utfallet å gjøre.

Vant løpet gjorde i stedet en annen trønder, 20 år gamle Stian Stoum.

(©NTB)